Hüseyin Avni Aker'de 34 Yıl Sonra Amatör Bir Maç Oynandı

Trabzonspor'un tarihi başarılarına tanıklık eden Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda 34 yıl aradan sonra ilk kez bir amatör maç oynandı.


Trabzonspor'un birçok başarısına tanıklık eden, tarihlerin yazıldığı Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda 34 yıl sonra bir ilk gerçekleşti. Avni Aker'de en son 34 yıl önce amatör maç oynanırken, söz konusu tarihten sonra ilk kez Beşikdüzüspor ve Trabzon Yalıspor arasında oynanan karşılaşmayla birlikte yeniden amatöre ev sahipliği yaptı. BAL Ligi terfi baraj müsabakasında Beşikdüzüspor ve Trabzon Yalıspor kulüpleri arasında Hüseyin Avin Aker'de Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı Trabzon Yalıspor'u 2-1 yenen Beşikdüzüspor kazanarak BAL Ligi'nde yoluna devam etti.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan ASKF Bakşanı Cahit Erdem, amatör camiada Beşikdüzüspor ile Trabzon Yalıspor arasında oynanacak olan karşılaşmanın büyük bir heyecan oluşturduğunu belirterek, "Hüseyin Avni Aker'de 34 yıl önce amatör maç oynandı. Günü ve saati konusunda net bir bilgi yok ama arşivlerimizde 34 yıl önce Avni Aker'in toprak olduğu dönemde amatör maç oynandığını biliyoruz" dedi.

Bu maçla ilgili olarak ASKF'de yaptıkları toplantıda maçın nerede oynanacağı konusunda fikir-alış verişinde bulunduklarını belirten Erdem, "Bir arkadaşımız Hüseyin Avni Aker önerisini getirdi. Bu görüşün ağırlık kazanmasından sonra Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile yaptığım görüşmede amatörün böyle bir isteği olduğunu kendisine ilettik. Kendisi de çok olumlu yaklaşarak isteğimize evet cevabını verdi. Vermiş olduğu talimat sonrası yaptığımız hazırlıklarla maçın Avni Aker'de oynanması heyecan oluşturdu ve 34 yıldan sonra ilk olarak bir amatör müsabakanın Avni Aker Stadı'nda oynanması gerek kulüplerimizin gerekse futbolcularımızın unutamayacakları bir anı olarak tarihte yerini almıştır" dedi.

Kaynak: İHA