Futbol Yıldızlar Türkiye Birinciliği Şampiyonası

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde düzenlenen 2013-2014 eğitim öğretim yılı Futbol Yıldızlar Türkiye Birinciliği Şampiyonası erkeklerde Bursa Rahmiye Malcıoğlu Ortaokulu, kızlarda Eskişehir Fahri Günay Ortaokulu birinciliği elde etti.

Samsun'da 3 gündür devam eden Futbol Yıldızlar Türkiye Birinciliği, bugün final maçlarıyla sona erdi. Yıldız kızlar finalinde Samsun Ayvacık Mustafa Üstündağ YİBO ile Eskişehir Fahri Günay Ortaokulu karşılaştı. Samsun temsilcisinden Gamze, Eskişehir temsilcisinden de Serpil'in karşılıklı golleri ile 1-1 berabere tamamlanan maçta, penaltı atışlarına geçildi.
Penaltı atışlarında Ayvacık Mustafa Üstündağ YİBO'yu 6-5 mağlup eden Eskişehir Fahri Günay Ortaokulu Türkiye birincisi oldu. Geçen yılın şampiyonu olan Samsun temsilcisi, penaltılar sonucunda birinciliği kaybedince futbolcular bulundukları yere çökerek ağlamaya başladı.

Sporcuları Ayvacık İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca ve öğretmenleri teselli etti.
Öte yandan, yıldız erkeklerde İzmir Bayraklı Kaymakam Azer Kurak Ortaokulu ile Bursa Rahmiye Malcıoğlu Ortaokulu karşılaştı. Normal süresi 0-0 sonuçlanan maçı penaltılarda 5-4 kazanan Bursa Rahmiye Malcıoğlu Ortaokulu Türkiye birincisi oldu.

Kaynak: AA