Taraftar Çeşmesi, Şampiyon Takımın Renklerine Boyandı

Şarköy ilçesindeki "Taraftar çeşmesi", Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonu şampiyonu Fenerbahçe'nin renklerine boyandı.

Kaymakam Zekeriya Güney, Cumhuriyet Caddesi'ndeki çeşme önünde yapılan törende, her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşmeyi şampiyon takımın renklerine boyayacaklarını söyledi.

İlçede görev yapmaya başlayalı 3 yıl olduğunu ve bu güzel geleneği burada yaşadığını belirten Güney, "Taraftar çeşmesini, taraftarı olduğum takımın renklerine boyamak bu yıl nasip oldu. Çeşmeyi, gururla, sevinçle boyayacağız. Tabii ki burada önemli olan centilmenliktir" diye konuştu.

Güney, çeşmeyi boyamaya sadece Fenerbahçeliler'in değil, diğer takımın taraftarlarının da katıldığını, çeşmeyi birlikte boyayacaklarını vurguladı.
Çeşmenin önümüzdeki yıl şampiyon belli olana kadar sarı lacivert renklerde kalacağını ifade eden Güney, "Benim temennim bir Fenerbahçeli olarak önümüzdeki sene de çeşmenin sarı lacivert renklere boyanmasıdır. Şampiyonluk hepimize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah seneye de 20| şampiyonluğu kutlayacağız" dedi.

Konuşmanın ardından Güney, ilk boyayı çeşmeye sürdü. Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Nail Engin ve çok sayıda Fenerbahçeli'nin katıldığı etkinlikte, bazı taraftarların yüzlerini de sarı lacivert renklere boyadığı görüldü.

Program, müzik eşliğinde gerçekleştirildi.

Şarköy'de, 1998'de Galatasaray'ın şampiyonluğuyla başlayan çeşmeyi şampiyon takımın renklerine boyama etkinliği, geleneksel hale getirildi.

Kaynak: AA