Deschamps'dan şok sözler!

Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps, 12 Haziran-13 Temmuz tarihlerinde Brezilya'da düzenlenecek 2014 FIFA Dünya Kupası'nda şampiyonluğa ulaşmalarının mucize olacağını söyledi.

İngiliz basınına Dünya Kupası ile ilgili açıklamalarda bulunan Deschamps, turnuvadaki şampiyonluk şanslarını değerlendirerek, "Brezilya'ya başarılı olmak için gideceğiz ama gerçekçi olmak gerekirse kağıt üzerinde bizden daha iyi takımlar var.

Gerçeği görmezden gelemeyiz. Fransa son Dünya Kupası grup galibiyetini 2006'da Togo'ya karşı aldı. Dünya Kupası zaferinden bahsetmek için erken. Başta İspanya olmak üzere turnuvada bizden 6-7 iyi takım yer alacak. Rakiplerimize oranla şampiyonluğa ulaşmamızı mucize olarak nitelendirebiliriz" ifadelerini kullandı.

- "Futbolcular daha egoist hale geldi"

İlerleyen teknoloji neticesinde futbolcularla iletişim kurmanın zorlaştığını ifade eden Deschamps, oyuncuların toplumdan uzaklaşarak daha egoist hale geldiğini kaydetti.

Yeni düzene adapte olmak zorunda olduklarını hatırlatan 45 yaşındaki futbol adamı, "Bugünlerde futbolcuları yönetmek gelişen teknolojiyle zorlaştı. Boş zamanlarında hepsinin teknolojik aletlerle meşgul olduğunu görüyoruz ve bu da onları toplumdan uzaklaştırarak, daha egoist bir hale getiriyor.

Daha az paylaşıyorlar, daha az konuşuyorlar. Eskiden takım olarak birlikte bir şeyler yapardık. Artık oyunculara, birlikte zaman geçirirken rastlayamıyoruz. Ancak yapacak bir şey yok, değişime adapte olmalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

- "Para futbolculara güç veriyor"

Futbolcuların en büyük problemlerinden birinin de herhangi bir başarı yakalamadan yüksek maaşlar almaları olduğunu hatırlatan Deschamps, şu ifadeleri kullandı:

"Oyunculara yüksek miktarda maaşlar veriliyor ama bu paraları onlara veren kim? Bu onların suçu değil. Asıl problem, oyunculara henüz bir şeyler başaramadan böyle büyük paralar vermektir. Çünkü para onlara güç veriyor.

Futbolcuların etrafında, maddi olarak yararlarının dokunduğu menajer, anne, baba, kardeşler, amca gibi çok fazla akıl veren insan bulunuyor. Bu insanlar her zaman doğru önerilerde de bulunamıyor.

Futbolculara ihtiyaçları var. Bu yüzden onları mutlu tutmak zorundalar ve öyle olmasa bile en güzelin, en iyinin onlar olduklarını sürekli hatırlatmaları gerekiyor. Bu da antrenörün işini zorlaştırıyor ve doğruları söyleyen antrenörleri, kötü kişiler olarak gösteriyor."

1998 FIFA Dünya Kupası'nda oyuncu olarak şampiyonluk sevinci yaşayan Didier Deschamps'ın çalıştırdığı Fransa, E Grubu'nda İsviçre, Ekvador ve Honduras ile mücadele edecek.