Konya'da 'Ödüllü Düz Bisiklet Yarışları'

Karatay Belediyesi, Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği, Konya Bisiklet İl Temsilciliği ve Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Ödüllü düz bisiklet yarışları" başladı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Konya Temsilcisi Tevfik Erdoğdu, programda gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinlikteki amaçlarının bisiklet kullanımını ve bisiklet sporunu yaygınlaştırmak olduğunu söyledi.

Konya'nın düz araziye sahip olmasının bisiklet kullanımını kolaylaştırdığını ifade eden Erdoğdu, "Bu tür yarışlarla insanlarımızı hem spor yaptırmaya hem de bisiklete özendirmeye çalışıyoruz. Türkiye'nin ata sporu güreştir ama Konya ata sporu da bisiklettir. Konya bunu bisiklet yarışlarındaki başarılarla kanıtlamış durumdadır. Bisiklet sporunu 7'den 70'e her yaştan insan yapabilir" dedi.

Adalet Parkı'ndaki etkinlikte, ilk turda lisanslı sporcular gösteri amaçlı yarıştı. Amatör grup erkeklerde 0-8, 9-13, 14 yaş ve üstü, kadınlarda 0-10, 11 yaş ve üstü olmak üzere 5 kategoride yarışlar yapıldı.
Yarışma sonunda dereceye giren sporculara bisiklet, eşofman takımı ve kol saati olmak üzere çeşitli hediyeler verildi.

Yarışlardaki diğer turlar, Büyüksinan pazar yeri, Karkent pazar yeri ve Olimpiyat Parkı'nda yapılacak.

Kaynak: AA