''Diego'yu istedik ama...''

Beşiktaş teknik direktörü, sezonu değerlendirdi ve gelecek sezonunun planlamasını anlattı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, basın mensupları ile bir araya gelerek yeni sezon hedefleri ve transfer çalışmaları hakkında bilgi verdi.

DIEGO NEDEN GELMEDİ?

DHA'nın derlediği habere göre Bilic, Fenerbahçe ile anlaşmak üzere olan Diego Ribas ile ilgili olarak "Diego çok iyi bir oyuncu. Bizim de listemizde yer alıyordu. Bu transfer için başkanımız ve transferden sorumlu yöneticimiz önemli br gayret gösterdi. Ama transfer gerçekleşmedi. Burada anlatamayacağım başka şeyler oldu ve oyuncu da başka bir seçenek kullanmayı tercih etti." dedi.

"SORUMLUSU BENİM"

Üçüncülüğü başarı olarak kabul etmediğini sözlerine ekleyen Hırvat çalıştırıcı, "Beşiktaş ligi ilk iki sırada bitiremiyorsa bunun sorumlusu teknik direktördür. Ben buraya üçüncü olmaya gelmedim. Pek çok faktörden etkilendik. Ama ben sorumluluğu üzerime alıyorum." ifadelerini kullandı.

Şampiyonlar Ligi ön elemesini geçebilmek için transfer ihtiyaç duyduklarını belirten Bilic, "Yabancı oyuncu kontenjanımızı dolduracağız. Ama sadece transfer yapmak için de oyuncu almayacağız. Temmuz ayında eleme maçlarını oynayacağız. Bu yüzden yeni transferlerin kampa yetişmesini isterim. Ama bu paraya da bağlı bir durum." dedi.

AF ÇIKIYOR MU?

Kadro dışı bırakılan Sezer Öztürk ve İbrahim Toraman'ın durumunu da değinen Bilic, "Bazı farklı şeyler söylense de karıştıkları olay çok büyüktü. Verdiğimiz cezanın arkasındayım. Ama bundan sonra bize faydalı olup olamayacaklarına göre takımda kalıp kalmayacakları belli olacak." dedi ve gelecek sezon da bu sezon yaşanan gece hayatı skandallarının yaşanmayacağının da garantisini verdi.

Diego Simeone ve Jürgen Klopp gibi başarılı ve istikrarlı bir çalıştırıcı olmayı hedeflediğini söyleyen Bilic, "Ben de onların yakaladığı başarları yakalamk istiyorum. Bunun için de devamlılığa ihtiyacım var. Beşiktaş'ın da son 10 senesine baktığınızda 11-12 teknik adamla çalıştıklarını görüyoruz. Bçylesine bir istikrarsızlık başarıyı getirmez." dedi.