Avrupa basketboluna Türk başkan

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Avrupa Basketbol Federasyonu (FIBA) Başkanlığına seçildi.

Münih'te gerçekleştirilen FIBA Avrupa Genel Kurulu'nda TBF Başkanı Turgay Demirel, yeni FIBA Avrupa Başkanı seçildi. Bugün Münih’te gerçekleşen FIBA Avrupa Genel Kurulu’nda Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel önümüzdeki beş yıl görev yapmak üzere FIBA Avrupa Başkanı olarak seçildi. 8 oya karşı 49 oyla başkan olarak seçilen Turgay Demirel, bu göreve getirilen ilk Türk başkan olma ünvanına da sahip oldu.

Sonucun açıklanmasını takiben duygu ve düşüncelerini paylaşan Demirel “FIBA Avrupa Başkanı olarak seçilmiş olmak büyük bir onur ve bu önemli görevi bana veren FIBA Avrupa’ya ve üyelerine teşekkür ederim,” dedi. “Dünyanın en çok ilgi çeken ve zevkli spor dallarından biri olan basketbolu Avrupa’da birkaç adım daha ileriye taşımak amacıyla meslektaşlarımla birlikte çalışacağım için heyecanlıyım” dedi.

TURGAY DEMİREL KİMDİR?
1957 yılında İstanbul'da doğan Turgay Demirel, uzun süre Galatasaray'da profesyonel olarak basketbol oynadı, 41 kez milli takım forması giydi. 1992 yılında Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) seçilmiş ilk başkanı olan Demirel o günden bu yana TBF başkanlığını sürdürüyor. Evli ve 2 çocuk babası olan Turgay Demirel, ODTÜ mezunu olup İngilizce ve Almanca bilmektedir.