'Ulusal Kurtuluş Mücadelesinin 6. Anma Yürüyüşü'

Havza'da "Ulusal Kurtuluş Mücadelesinin 6.Anma Yürüyüşü"ne katılacak dağcılar her yıl olduğu gibi Atatürk'ün 24 Mayıs 1919 tarihinde kaldığı Karageçmiş Mahallesi'nde bir gece kamp yapacaklar. Dağcılar bu yıl Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için yürüyecek.

Ondokuzmayıs Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (OMDAK), Ulusal Kurtuluş Mücadelesinin 6. Anma Yürüyüşü için hazırlıklara başladı.

OMDAK Başkanı Faik Can Özen, Başkan Yardımcısı Cevat Nisbet, Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Gültiken, Havza Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Ömer Faruk Çörekçioğlu ve mahalle muhtarı Necdet Pehlivan Karageçmiş Mahallesi'nde kamp kurulacak alanda inceleme yaparak görüş alışverişinde bulundu.
Özen, yaptığı açıklamada, projenin amacının, Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a gelerek başlattığı Milli Mücadelenin ruhunu ve azmini canlı tutmak olduğunu söyledi.

Kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı Samsun-Havza güzergahını 81 ildeki kulüplerinin dağcıları ile yürüyerek o günleri yaşatmaya çalıştıklarını belirten Özen, şunları kaydetti:
"Samsun Valiliğinin katkılarıyla Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Dağcılık Federasyonu, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Atakum Belediyesi, Havza Belediyesi, OMDAK ve Tekkeköy Dağcılık Kulübü ile 23-25 Mayıs tarihleri arasında Samsun ve Havza arasında düzenlenecek Ulusal Kurtuluş Mücadelesini 6. Anma Yürüyüşüne katılacak olan dağcılar her yıl olduğu gibi Atatürk'ün 24 Mayıs 1919 tarihinde bir gece kaldığı Karageçmiş mahallemizde kamp yapacaklar. Ayrıca bu yıl Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden madencilerimiz için yürüyeceğiz."

Kaynak: AA