Bundesliga'daki Türk Kökenli Futbolcular Göz Doldurdu

Almanya 1. Futbol Ligi'ndeki (Bundesliga) çeşitli takımlarda forma giyen Türk kökenli futbolcular performanslarıyla göz doldurdu.

Bundesliga'da 2013-2014 sezonunda değişik takımlarda forma giyen 23 Türk kökenli futbolcular, ortaya koydukları performanslarıyla lige damgasını vurdu. Sezon başında FC Augsburg'a transfer olan Halil Altıntop ve İngiltere'nin Liverpool takımından Borussia Dortmund'a dönen milli futbolcu Nuri Şahin bu sezon ligde oynanan 34 maçın tümünde forma giydi.
Performansıyla İngiltere ve Almanya'nın büyük kulüplerinin dikkatini çeken 20 yaşındaki milli oyuncu Hakan Çalhanoğlu oynadığı 32 maçta attığı 11 gol ve yaptığı 4 asistle öne çıktı. FC Augsburg'un ligi üst sıralarda tamamlanmasında önemli rol oynayan Halil Altıntop 10 gol attı ve 3 asist yaptı.
Mainz 05'te forma giyen Yunus Mallı ise 21 maçta 5 gol atıp, 3 asist yapma başarısını gösterdi. Bayern Münih'ten Bayer Leverkusen'e transfer olan Emre Can 29 maç'ta, 3 gol, Borussia Dortmund'un vazgeçilmezi Nuri Şahin, 34 maçta 2 gol, Bundesliga'nın en iyi defans oyuncuları arasına yer alan Ömer Toprak da 28 maçta 1 gol attı.
Schalke 04'ün genç yıldızı Kaan Ayhan, Bayer Leverkusen'de oynayan Eren Derdiyok, Werder Bremenli futbolcular Levent Ayçiçek ve Mehmet Ekici, Hertha Berlin'de ilk sezonu geçiren Tolga Ciğerci ile Hamburg'da forma giyen Tolgay Arslan bu sezon birer kez meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu.
Bayer Leverkusen'de Levin Mete Öztunalı, FC Nürnberg'de Sinan Tekerci, Weder Bremen'de Özkan Yıldırım, VfB Stuttgart'ta Robin Yalçın ve Sercan Sararer, Mainz 05'te Malik Fathi, Hoffenheim'da Kenan Karaman, Eintracht Braunschweig'da Deniz Doğan ve Hamburg'da Kerem Demirbay bu sezon Bundesliga'da forma şansı bulan futbolcular arasında yer aldı.
Alman milli oyuncu İlkay Gündoğan sakatlığı sebebiyle bu sezon sadece 1 maçta oynarken, Serdar Taşçı, VfB Suttgart'ta bir maçta forma giydikten sonra Sportak Moskova'ya transfer oldu.
Hannover 96 takımında sezonun ikinci yarısında göreve getirilen Tayfun Korkut, Hannover takımıyla 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. Takımıyla toplam 24 puan toplayan Korkut, ligi 42 puanla 10| sırada tamamladı.
Almanya 2. Ligi'ni 2. sırada tamamlayarak gelecek sezon Bundesliga'da oynamayı hak eden SC Paderborn takımının Türk kökenli futbolcusu Mahir Sağlık, oynadığı 29 maçta 15 gol atttı ve aynı gol sayısına sahip Ergebirge Aue'nin Slovak oyuncusu Jakub Sylvestr'le gol kralı oldu. Sağlık, takımın başarısında önemli rol oynarken, takım arkadaşı Süleyman Koç da 2 gol ve 2 asist yaptı.

Kaynak: AA