Güreşe Turgutlu Damgası

Türkiye Güreş Federasyonun 2013-2014 Eğitim-Öğretim faaliyet Programında yer alan Serbest Güreş İl Birinciliği Müsabakaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Çok Amaçlı Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Birinci gün, serbest dalda mücadele eden güreşçiler, Mayıs ayının son haftasında Burdur ve Aydın’da yapılacak olan Grekoromen Türkiye Şampiyonasına katılabilmek için kıyasıya mücadele ettiler. Turnuvanın ikinci günü ise, grekoromen stilde yarışan güreşçilerin müsabakalarıyla devam etti.
Çekişme ve heyecanın yüksek olduğu müsabakaların birinci gününde 11-13 yaş güreşçilerin 5 kulüpten 70 sporcu serbest stil kategorisinde mücadele ederken, ikinci gün ise 13-15 yaş güreşçiler 3 kulüpten 50 sporcu grekoromen stilde yarıştılar.

Şampiyonada Turgutlu İhsan Erturgut Orta Okul Spor Kulübü 11-13 ve 13-15 yaş gruplarında takım halinde Manisa İl Şampiyonu olmayı başardı. 11-13 yaş grubuda 35 kiloda Murat Kıran, 38 kiloda Ertan Beyazıl, 47 kiloda İsmail Yasak, 53 kiloda Yılmaz Yasak ve 59 kiloda Sedat Ertuğrul Yoksul il birincisi oldu. 13-15 yaş grubunda ise 47 kiloda Yunus Emre Dinkçi, 53 kiloda Zübeyir Sayan ve 59 kiloda Rıfat Karakoyun il birincisi oldu. Bu önemli başarı sonrası Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Turgutlu Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Çamyarması ve İlçe Spor Müdürü Ali Erkoç, İhsan Erturgut Orta Okul Müdürü Hasan Ersöz, İhsan Erturgut İlkokulu ve İhsan Erturgut Orta Okulu Spor Kulüp Başkanı Mustafa Bozdoğan sporcuları ziyaret ederek tebrik ettiler. Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez;"Turgutlu sportif faaliyetlerde Manisa ilinin lokomotifi olmaya devam ediyor. Bu başarı çok önemli bir başarıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz" dedi.

Turgutlu Belediyespor güreş takımı antrenörü Ferzande Sayan ve Manisa Gençlik Hizmetleri ve İl Müdürlüğü güreş antrenörlerinden Kemal İyican, Turgutlulu başpehlivan Hüseyn İyican, güreşin Turgutlu'da ve Manisa'da gelişmesi adına yoğun bir çaba harcadıklarını ve öğrencilerinin böyle dereceler alarak kendilerini gururlandıklarını ifade etti.

Güreşin Turgutlu'da ivme kazandığı belirten çalıştırıcılar alt yapıdan sporcuların Avrupa Şampiyonlarında mücadele ettiğini dile getirdi. Antrenörler ve spor kulübü yetkilileri kendilerine her anlamda destek olan Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü ve Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin'e teşekkür ettiler.

Kaynak: İHA