Burhaniye’de Oryantiring Heyecanı Yaşandı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesi, Okullar arası Türkiye Oryantiring Şampiyonası Grup Müsabakalarına ev sahipliği yaptı.

İlçenin Ören sahilinde düzenlenen müsabakalara 12 ilden 240 sporcu katılırken, büyük heyecan yaşandı.
Ören meydanında verilen startın ardından sporcular, ellerinde harita ve pusulalarıyla hedefleri bulmaya çalışırken, büyük heyecan yaşadı. Palamut ağaçlarının arasında hedef arayan sporcular, plajdaki hedefler için de kumsalda koşuşturdu. Teknik direktörlüğünü Tufan Sarp’ın üstlendiği yarışmada dereceye giren 15 takım Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazanırken, takım halinde ve ferdi olarak dereceye giren sporculara Kaymakam Osman Yenidoğan ve Belediye Başkan Vekili Özer Koyuncu ile federasyon yetkililerince madalya ve kupaları verildi.

Dereceye giren öğrenciler kürsüye çıkarken arkadaşları da onları alkışladı. Veliler de çocuklarının fotoğraflarını çekebilmek için birbirleriyle yarıştı. Ödül töreninde bir konuşma yapan Kaymakam Osman Yenidoğan, “Oryantiring yöremizde yeni tannan bir spor dalı. Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Güzel bir organizasyon oldu. Sizler birer gönül elçisisiniz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Vekili Özer Koyuncu d, “İlçemizde güzel bir organizasyon oldu. Katılanlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl Türkiye Şampiyonasına talibiz. Bütün ekiplere teşekkür ediyorum, hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.

Balıkesir Okul Sporları Federasyon Temsilcisi Tahir Mahir Başoğlu da, “Burada her zaman güzel organizasyonlara ev sahipliği yapan tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Buradan çıkan takımlara başarılar diliyorum. İllerine dönecek takımlara da hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.

Başarılı sporculardan Bursalı Emirhan Camuka, “Bursa’dan geldim. Oryantiring sporunu çok seviyorum. Ben iyi çalışıyorum Birincilik elde ediyorum” derken, gene Bursalı olan Salih Acar da, “Oryantiring sporunu çok seviyorum. 2 yıldır yapıyorum. Öğretmenlerim sayesinde iyi dereceler elde ediyorum. Oryantiringi çok seviyorum” diye duygularını dile getirdi. İzmir’den gelen Fadime Memiş de” Çok mutluyum. Çünkü ilk defa madalya aldım. İkinci, üçüncü olmadan birinci oldum. Çok mutluyum” dedi.

Burhaniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Keleş de, “Okul spor faaliyetleri kapsamında gene başarılı bir organizasyona imza attık. İlk defa oryantiringi Burhaniye de Ören de yapma fırsatımız oldu. 12 ilden 240 sporcu katıldı.

Ören’in güzelliklerini Burhaniye’nin güzelliklerini göstermek istedik. Çok da memnun kaldılar. Belediyemiz pilav ayran ikramında bulundu. Çevreyi gezme imkanı sundu çocuklarımıza. Çok güzeldi. Her şey istediğimiz gibi gelişti. İsteğimiz yönde oluştu. Seneye de Türkiye Şampiyonasına talibiz. Belediye başkanımız, sayın kaymakamımız bu işin peşine düşeceklerini belirttiler. Çok başarılı bir organizasyonda bizim açımızdan. Katılımcılara teşekkür ediyorum. Çocuklarımız pırlanta çok güzeller. Buraya renk kattılar. Cıvıl cıvıllar. Önemli olan organizasyonun sorunsuz geçmesiydi. Bizim açımızdan öyle de oldu. Ben sizlere de katılımcılara da bütün destekleyen kurumlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışmada, Küçük Erkeklerde İzmir Hacı Yaşar Kondur Ortaokulu, Bursa Osmangazi Ortaokulu ve Kayseri Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Küçük kızlarda ise İstanbul 125. Yıl Büyükada Ortaokulu, İzmir Hacı Yaşar Kondur Ortaokulu,Manisa Bekir Pehlivanoğlu Ortaokulu ve Bursa Osmangazi Ortaokulu, Yıldız Erkeklerde ise Manisa Şehit Hasar Acar Ortaokulu, İzmir Hacı Kondur Ortaokulu, İstanbul 125.Yıl Ortaokulu ve Eskişehir Mehmet Gedik Ortaokulu, Yıldız Kızlarda da, Bursa Osmangazi Ortaokulu, Bolu Köroğlu Ortaokulu, İzmit Emek Dayanışma Ortaokulu ve Sakarya 21 Haziran Ortaokulu takımları Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Ferdi Başarılarda ise Küçük Erkekler de, Bursa’dan Emirhan Camuka birinci, İzmir’den Nurullah Gerenkaya ikinci, Bursa’dan Salih Acar da üçüncü oldu. Küçük Kızlar da ise İzmir’den Fadime Memiş birinci, İstanbul’dan Ayşe Dila Bulut ikinci, Senanur Akay da üçüncü oldu. Yıldız Erkekler de, Manisa’dan Alper Çalışkan birinci, İzmir’den Emre Çetinkaya ikinci, İstanbul’dan İbrahim Topaloğlu da üçüncü oldu. Yıldız kızlar da ise, Bolu’dan İrem Sarıyıldız birinci, Kütahya’dan Beyza Nur Bozkurt ikinci ve Bursa’dan Emine Kocabaş da üçüncü oldu.

Kaynak: İHA