Konak Belediyespor Bayan Futbol Takımı Namağlup Şampiyon

Konak Belediyespor Bayan Futbol Takımı, Kadınlar Futbol 1. Ligi Play-off son maçında deplasmanda Derincespor'u 2-3 yenerek namağlup şampiyon oldu.

Bu sezon oynadığı 20 maçtan 16 galibiyet 4 beraberlik alarak 52 puanla şampiyonluğa ulaşan mavi-beyazlılar, rakip ağlara 73 gol atıp, kalesinde ise sadece 15 gol gördü.
Kadınlar Futbol 1. Ligi son haftasında Konak Belediyespor, deplasmanda Derincespor'u 3-2 mağlup etti. Derince Belediyespor Stadı'nda oynanan karşılaşmanın 18. dakikasında Yağmur'un sağ kanattan ortasına iyi yükselen Cosmina'nın kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. (0-1) 24. dakikasında Derincespor atağında Merve sağ kanattan içeriye kesti, arka direkte Eda'nın kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. (1-1) 31. dakikada Cosmina’nın sağ kanattan ortasına Tata iyi yükseldi ve vurdu, kaleci Gülizar son anda topu kornere çeldi. 65. dakikada Derincesporlu Merve ceza sahası dışından aşırtma golüyle 2-1 öne geçti. 68. dakikada Yağmur'un sol kanttan ortasında Tuğba'nın eline çarpan topu hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Cosmina skoru 2-2'ye getirdi. 78. dakikada Romen golcü Cosmina'nın attığı golle galibiyeti getiren sayıyı kaydetti.

(2-3)
Şampiyon kızlara kupasını Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Düşmez verdi. TFF Gelişim Ligleri Müdürü Erden Or ve TFF Sakarya Bölge Müdürün Ferruh Sezgin de karşılaşmayı izledi. Geçtiğimiz hafta oynanan ve şampiyonluğun garantilendiği Karadeniz Ereğli maçını izleyen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, daha önceden planlanmış yurt dışı gezisi sebebiyle kupanın verildiği son maça katılamadı. Maç skorunu an ve an telefonla alan Pekdaş, ligi namağlup tamamlayarak şampiyon olan futbolcuları ve teknik ekibi kutladı. İzmir’e dönüşte kupayı kazanan takımla şampiyonluk kutlaması yapacaklarını söyledi.

NAMAĞLUP ŞAMPİYON
Maç sonunda büyük coşku yaşayan Konak’ın şampiyon kızları hem galibiyeti, hem de namağlup kazanılan kupanın sevincini doyasıya yaşadı. Mavi-beyazlılar, geçen sezonun ardından bu sezonda Avrupa Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi temsil etme gururunu yaşayacak. Konak Belediyespor, bu sezon oynadığı 20 maçtan 18 galibiyet 2 beraberlik alarak 52 puanla namağlup şampiyonluğa ulaşmanın sevincini yaşarken, rakip filelere 73 gol atıp, kalesinde ise 15 gol gördü. 2009-2010 sezonunda Gazi Üniversitesi ligi namağlup şampiyon tamamlarken, Konak Belediyespor bu onura ulaşan ikinci takım oldu. Ligde en son 11 Kasım 2012'de deplasmanda Ataşehir Belediyespor'a 4-2 mağlup olan mavi-beyazlı bayanlar, 36 karşılaşmadır yenilgi yüzü görmeyerek rekor kırdı. Geçtiğimiz hafta evinde Karadeniz Ereğlispor'u 4-1 yenerek şampiyonluğunu garantileyen Konak Belediyespor'a Kocaeli'nde Fair-play davranışları sahaya hakim oldu. Derincesporlu futbolcular, çıkış tünelinin iki tarafına dizilerek şampiyon olarak sahaya çıkan Konak Belediyespor'u alkışlayarak tebrik etti.

Kaynak: İHA