Oprah Wintfrey Nba'de İkinci Siyahi Patronu Mu Olacak?

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA), Batı Konferansı takımlarından Los Angeles Clippers'ın sahibi Donald Sterling'in, ırkçı söyleminden dolayı NBA'den ömür boyu men edilmesinin ardından kulübü satın almak isteyenler arasında televizyon yıldızı Oprah Wintfrey'in de olduğu ileri sürüldü.

Oyuncuların büyük bir çoğunluğunu siyahilerin oluşturduğu NBA'de, Los Angeles Clippers'ın sahibi Sterling'in, yaptığı ırkçı yorumdan dolayı ömürboyu NBA'den men edilmesi, takımın satılacağı beklentisi oluşturdu. Takımın olası sahibiyle ilgili isimler ABD medyasında da öne çıkmaya başladı.

Televizyon yıldızı Oprah Winfrey'in de Los Angeles Clippers'ı satın almak istedi iddia edildi.
Spor kanalı ESPN'nin haberine göre, NBA'nin diğer 29 kulüp sahibinin aralarında yapacağı oylama sonucunda, Sterling'in, Hidayet Türkoğlu'nun da oynadığı Los Angeles Clippers'i satma kararı vermesi halinde, muhtemel alıcılardan biri de Oprah Winfrey.
Oprah'ın, takımı sadece siyahi bir Amerikalının satın almasının iyi bir fikir olduğunu düşünmesi nedeniyle Clippers ile ilgilendiğini ve takımı satın almak isteyen işadamı David Geffen ve Larry Ellison ile teklif verme konusunu görüştüğü ifade edildi. Ancak Oprah'ın takımın ön ofisinde yer almak istemediği bildirildi.

Öte yandan, Los Angeles Clippers ile Los Angeles Lakers'ın eski oyuncusu Magic Johnson'un da ilgilendiği ileri sürüldü. Bazı medya organlarında çıkan haberlerde ise Oprah Winfrey'in, takımı kendisinden çok, siyahi oyuncu Magic Johnson'un satın alıp, patronluk yapmasından yana olduğu belirtildi.
Los Angeles Clippers'ı satın almak isteyen Dreamworks film stüdyolarının sahibi David Geffen isimli milyarder, 2010 yılında takımın çoğunluk hisselerine 600 milyon dolar teklifte bulunmuştu.
NBA'den 29 Nisan Salı günü yapılan açıklamada, Sterling'e ırkçı yorumundan dolayı ömür boyu NBA'den men ve 2,5 milyon dolar para cezası verildiği bildirilmişti.
Play-off maçlarının oynandığı NBA'de bulunan diğer 29 kulübün sahibi, Sterling'in, Clippers'ı satıp, satmaması konusunda oylamaya gidecek.
-NBA'nin siyahi ağırlığı-
Oprah'ın veya Magic Johnson'un Clippers'ın sahibi olması durumunda, Charlotte Bobcats'ın sahibi olan NBA'in eski efsanevi oyuncusu Michael Jordan'dan sonra, sahibi siyahi ikinci bir kulüp daha olacak.
2013 yılı istatistiklerine göre, NBA'deki oyuncuların yüzde 76.3'ü, takım koçlarının da yüzde 43.3'ü siyahilerden oluşuyor.

Kaynak: AA