Kılçık yorumu; 'Hödük bir holigan gibi...'

Fenerbahçe'nin, Trabzonspor için yaptığı kılçıklı paylaşım spor yazarlarınca eleştirildi.

TFF'nin Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili kararını vererek, mücadeleyi 3-0 F.Bahçe lehine tescil etmesi sonrasında Fenerbahçe'nin 'kılçıklı' paylaşımı ve Trabzonspor'u Hababam Sınıflı göndermesi gündeme damga vurdu. İşte Fanatik yazarlarından Mehmet Demirkol, Hasan Ali Atasoy ve Sedat Hardal'ın yapılan paylaşımlar ile ilgili yaptığı yorumlar...

"ÖZÜR DİLENMELİ"

Fenerbahçe'nin özür dilemesi gerektiğini belirten Mehmet Demirkol, "Kurumlar rakiplerinin sembol ve simgeleriyle dalga geçemezler. Bu en basitinden saygısızlıktır. Bunu taraftar yapsa dahi hoş karşılanmayacak bir olay. Ayrıca espri seviyesi ve kompozisyon da son derece seviyesiz. Ben yönetimin onayıyla yapılmış bir hareket olduğunu sanmıyorum. Herhalde bir kendini bilmezin işidir. Fenerbahçe’nin bu konuda bir özür dileyeceğini düşünüyorum" dedi.

"HÖDÜK BİR 'HOLİGAN' GİBİ..."

F.Bahçe'yi çok sert ifadelerle eleştiren, sarı-lacivertli camianın sevdiği isimlerden Hasan Ali Atasoy, "Kimin yaptığından çok kimin sipariş verdiği ya da onayladığı önemli. Neresinden bakarsanız bakın ahmakça! Bir kulüp kendi resmi hesabından hödük bir'holigan’ gibi böyle bir resim paylaşabilir mi?

Bu yapılan şey şiddetten başka neye hizmet eder? Bunu siparişleyip onayını veren derhal özür dilemelidir. Dilemezlerse işine/görevine son verilmelidir. Bu kararla ilgili dalga geçilebilecek tek kurum, bariz bir skandala imza atan TFF’dir. Tam bir aydır hükmen galibiyet kararını veremediler. Resmen seçimlerin bitmesini beklediler. Bu da apayrı bir rezillik ve zavallılıktır"

"RESMİN ÖNCESİ VE SONRASI"

Sedat Hardal ise paylaşımların nefreti arttıracağını ifade ederken, "Fenerbahçeliler’in birçoğunu eğlendiren, Trabzonsporlular’ın ise nefretini artıran bir resim... Fakat bu resmin öncesine gittiğimizde Fenerbahçe’nin lehine tescil edilmesi beklenen maçla ilgili Trabzonspor Yönetimi’nin tekrar isteğinin ne kadar anlamsız olduğu ve ortamı gerdiği unutulmamalı.

Çünkü federasyonun talimatlara göre başka bir karar çıkarması söz konusu olamazdı. Ancak 3 Temmuz sürecinden bu yana müthiş işler başaran, rakiplerini imrendiren, yüzbinlerce insanı sokaklara dökmüş bir Fenerbahçe’nin de cevabı böyle olmamalıydı."