Deplasmana, Papazlardan Önce Müftüler Geldi

Edirne'de imamlar, mayıs ayında papazlarla yapacakları maç öncesinde, Bulgaristan'dan gelen bölge müftüleriyle hazırlık maçı yaptı.

Bulgaristan'ın çeşitli kentlerinde görev yapan bölge müftüleriyle sahaya çıkan Edirneli imamlar, rakiplerine maç başlamadan baklava ikram etti. Dostluk içinde geçen halı saha maçı, 4-3 konuk ekibin galibiyetiyle tamamlandı.
Diyanet-Sen Edirne Şube Başkanı Mahmut Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bulgaristan'dan gelen soydaş din adamlarıyla güzel bir karşılaşma gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bulgaristan'daki Hristiyan din adamlarıyla yapılacak karşılaşmanın bir spor karşılaşmasından öte dostluk mesajı vermek adına büyük önem taşıdığını ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:
"Aslında Bulgaristan'da görev yapan soydaş din görevlilerimizle daha önceden maç yapma fikrimiz vardı, bugüne nasipmiş. Bulgaristan bölge müftüleri Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin eğitim semineri için kente gelmişken, hem kenti tanıtma vazifemizi sürdürüyoruz hem de sportif faaliyetle dostluğumuzu pekiştiriyoruz. Bu karşılaşmayı, rahiplerle yapacağımız maç öncesinde hazırlık olarak görüyoruz."

- Dostluk maçı 20 Mayıs'ta

Eroğlu, papazlarla 20 Mayıs'ta yapılacak karşılaşmadaki asıl amacın dünyaya hoşgörü ve kardeşlik mesajı vermek olduğuna vurguladı.
Müslümanlığın, sevgi, barış ve dostluk dini olduğunu belirten Eroğlu, "Bunu futbol yoluyla haykırmak istiyoruz" diye konuştu.

Geçen aylarda yapılması planlanan maç, mevsimsel şartlar nedeniyle birkaç kez ertelenmişti.

Kaynak: AA