Turgutluspor Altyapı Hocalarına Emanet

Spor Toto 2.lig beyaz grupta mücadele eden Turgutluspor'da teknik direktör Burhanettin Basatemur'un görevine son verildikten sonra takım Altyapı Koordinatörü Mesut Tüfenkoğlu ve U-19 takımı antrenörü İbrahim Baş'a teslim edildi.

Daha önceki dönemlerde Turgultuspor'u çalıştıran Tüfenkoğlu ve Baş Turgutluspor'da şampiyonluk yaşayan isimler arasında yer alıyor. Ani bir kararla görevden alınan Basatemur'un yardımcılıklarını yapan Mithat Karabörk ve Polat Çetin'de yardımcılık görevlerinden alındı, kaleci antrenörü Levent Çekal ise görevinin başında kaldı.
Takımın başına getirilen yeni isimlerin Turgutluspor ile antrenmana çıkarken, oyuncularla kısa bir tanışma toplantısı yapıldı. Sezon sonuna takımı çalıştıracak yeni teknik heyet: "Yönetimimiz böyle bir karar aldı ve bizde bu kutsal görev için evet dedik. Takımımız ve bizim için hayırlısı olsun" dediler. Turgutluspor Kulüp Başkanı Burçin Ayarcı ise:"İki şampiyon hocayı takımımızın başına getirdik. Camiamız için hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Sezonun bitimine 5 hafta kala alt yapı hocalarına emanet edilen Turgutluspor'da kalan karşılaşmalarda genç isimler forma şansı bulacağı öğrenildi.

Yönetim kurulunun kararıyla görevden alınan Turgutluspor Teknik Direktörü Burhanettin Basatemur son kez oyuncularıyla bir araya geldi ve oyuncularıyla vedalaştı. Basatemur, "Bunlar futbolun içerisinde var olan ayrılıklar. Bizi özellikle beni fazla iyi niyetli olduğum için eleştirdiler ancak bunun bence eleştiri konusu olmaması gerekir. Hiçbir şey sizden önemli değil, her şey bittikten sonra yüz yüze bakabilmek önemli olan ve biz sizinle bunları kaybetmeyeceğiz. İyi kötü takımımız buraya kadar getirdik. Belki istediğimiz şeyler olmadı çeşitli sıkıntılar yaşadık ancak ben her zaman kendimi sorumlu tuttum. Bundan sonra kazanılacak 5 maç var inşallah hepsini kazanıp ligi en iyi yerde bitirirsiniz. Kulüp Başkanımızla bir araya geldik ve ayrılık kararını bana ilettiler. Zaten böyle olması gerekiyordu, sezon içerisindeki gibi başka türlü sıkıntılar yaşadık ancak saygı duymak gerekir. Yönetici sizsiniz nasıl göreve getirip çalışmak istiyorsanız aynı şekilde başka isimlerle de çalışma hakkınız var. Bundan sonraki süreçte kapalının sağ tarafında yerimizi alır maçımızı izleriz, protokole bakmayın oraya girmeyeceğiz. Size başarılar diliyorum, hakkınızı helal edin bizlerin size hakkı geçtiyse biz hakkımızı helal ediyoruz" şeklinde duygusal bir konuşma yaptı.

Kaynak: İHA