Filenin Şahinleri Finale Göz Kırptı

Birinci lige terfi maçlarının ilk ayağı olan yarı final bölümü için, gerek idarecileriyle gerekse de seyircileri ile Ankara'ya çıkartma yapan Şahinbey Belediye Gençlik Spor Voleybol takımı turnuvanın ilk günü zorlu rakibi Sivas 4 Eylül Belediye Spor takımı ile karşılaştı.


Yarı final grubunda Sivas 4 Eylül Belediye Spor, Bornova Anadolu Lisesi ve Düzce Belediye takımları ile mücadele edecek olan Şahinbey Belediye Gençlik Spor Voleybol takımı turnuvanın ilk günü Sivas temsilcisiyle oynadığı maçı 3-1 kazanarak büyük moral ve avantaj sağladı.

7 Nisan 2014 tarihinde saat 16:00'da Ankara Selim Sırrı Tarcan Spor Salonundaki maçta Gaziantep'ten takımlarını desteklemek için gelen taraftarının büyük coşkusuyla ilk setten itibaren sahaya ağırlığını koyan "Filenin Şahinleri" ilk seti 25-21 kazanmasını bildi.

Çekişmeli geçen maça ilgi oldukça büyük olurken, protokolde; Şahinbey Belediye Gençlik Spor Voleybol Takımı Başkanı Mehmet Demirbaş, Voleybol Şube Başkanı Sayın Hayri Özhelvacı, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Şiran, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkan Vekili Akif Üstündağ ve Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Göksu vardı.

Birinci seti kazanarak maça hırslı ve istekli başlayan Şahinler, ikinci sette de bu isteklerini sahaya yansıtarak seti 25-22 kazandı. Üçüncü sette; başa baş giden ve çok mücadeleli olan set 25-23 Sivas'ın galibiyeti ile sonuçlanırken setlerde durum 2-1 oldu. Dördüncü sete etkili servisleriyle başlayan Filenin Şahinleri yaptığı bloklarla seti 25-21 alarak maçı 3-1 kazanarak önemli bir avantaj sağladı.

Maçtan sonra kısa bir açıklamada bulunan voleybol şube başkanı Hayri Özhelvacı, Adrenali çok yüksek olan bu maçı iyi bir oyunla kazanmasını bildik. Hedefimiz 3 maçımızı da kazanıp adımızı finale yazdırmak. Bunu başaracak güce de sahibiz" dedi.

Şahinbey Belediye Gençlik Spor Kulübü Başkanı Mehmet Demirbaş "Başta Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Şiran'a, Gaziantep Atlı Spor Kulübü Yöneticisi Orhan Kuşanaç'a ve de Gaziantep'ten gelen tüm taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Sağolsunlar bizleri bu önemli turnuvada yalnız bırakmadılar. Biz bu 1. lige çıkma konusuna kulüp olarak, taraftarlar olarak ve de tüm Gaziantep voleybol camiası olarak inandık, yüreğimizi ortaya koyduk. Bugün de burada çok önemli bir galibiyet aldık. Bu başarıda emeği geçen tüm sporcularımızı, teknik ekibimizi kutluyor, teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA