İstanbul Park'ta farklı heyecan

İntercity İstanbul Park Formula 1 pisti bu kez pedal basan ve koşucu sporcuların heyecanına tanık oldu.

Üç ayaktan oluşan İntercity 1. Bisiklet ve Koşu Şampiyonası, coşkulu bir törenle başladı. Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce sporcuyu bir araya getiren organizasyonda, Formula 1 pisti parkuruyla şampiyona katılımcılarından tam not aldı. Türkiye'nin ilk ve tek Formula 1 pistinin ev sahipliğini üstlendiği İntercity İstanbul Park 1. Bisiklet ve Koşu Şampiyonası, renkli görüntülerle başladı.

ERKEKLERDE KARAYEL, KADINLARDA DOĞAN İPİ GÖĞÜSLEDİ
Şampiyonanın ilk ayağında koşuda erkeklerde birinciliği Bekir Karayel, ikinciliği Kenan Yalçın ve üçüncülüğü ise Yücel Aydın aldı. Kadınlarda ise milli Atlet Bahar Doğan birinci, Aslı Karazlı ikinci, Aylin Savacı Armador ise üçüncü olarak yarışı tamamladı. Koşunun ilk ayağında dereceye giren sporculara madalyalarını İstanbul Gençlik ve Spor Müdür Yardımcısı Adnan Kuzu, İntercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak ile şampiyonanın organizasyon başkanı Ahmet Özgün verdi.

FORMULA 1 PİSTİ PEDALLARA AÇILDI
Şampiyonanın ilk ayak gününde bisiklet sporcuları da dünyanın en iyi pistleri arasında yer alan İntercity İstanbul Park'ta pedal çevirmenin heyecanını yaşadı. 550 bisiklet sporcusunun yarıştığı şampiyonanın ilk ayağında erkeklerde 42 kilometrelik parkurda 7 dakika 36 saniyelik süre ile birinci Fatih Keleş olurken, ikinciliği Fetullah Köse, üçüncülüğü ise Muhammet Atalay elde etti. Bayanlarda da 9 dakika 09 saniye ile 42 kilometrelik parkurda birinci Ayşenur Turgut, ikinci Merve Demiroğlu, Zeynep Ezgi Tekinoğlu üçüncü oldu.

Organizasyonun komite başkanı Ahmet Özgün, şampiyonanın gelenekselleştirileceğini belirterek, İntercity İstanbul Park 1. Bisiklet ve Koşu Şampiyonası'nın Türkiye'de gerçek bir yarış pistinde yapılan ilk organizasyon olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA