CSKA Moskova - Galatasaray: 86-85 Maç Sonucu

Basketbolda, THY Avrupa Ligi Top 16 turu F Grubu'nda Galatasaray Liv Hospital, deplasmanda Rusya'nın CSKA Moskova takımına normal süresi 67-67 berabere biten maçın uzatma bölümünde 86-85 mağlup oldu.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Galatasaray Liv Hospital, ilk sayılarını Furkan ile buldu. CSKA'nın boş döndüğü hücumu iyi değerlendiren Türk ekibi, Furkan ile skoru 4-0'a getirdi. Evsahibi ekip maçtaki ilk sayısını Kaun ile buldu. Çeyreğin bu bölümünde hücum ribauntları evsahibi ekipte kalırken, Galatasaray Lİv Hospital bulduğu üst üste üçlüklerle skoru 24-20'ye taşıdı. İlk çeyrekte aynı skorla 24-20 Galatasaray Liv Hospital'in üstünlüğünde sona erdi.
İkinci çeyreğin ilk sayısını CSKA Moskova'dan Kaun kaydetti.

Sarı-kırmızılı ekip, Rus ekibinin sayısına Erceg ile cevap verdi. Karşılıklı sayılarla devam eden çeyreğin son bölümünde her iki takım da farkın açılmasına izin vermedi. Karşılaşmanın ilk yarısı 38-38 berabere sona erdi. İlk yarıda 12 sayı atan Zoran Erceg, Galatasaray adına skoru taşıyan isim oldu.
İkinci yarının başında her iki takım da karşılıklı hücumlardan boş döndü. Çeyreğin ilk sayısını Türk ekibinden Hairston kaydetti.

Rus ekibi Kaun ile bulduğu üst üste sayılarla takımını öne geçirse de sahanın en skorer ismi Erceg, üç sayılık basketiyle takımını 52-51 öne geçirdi. Çeyrekte bu skorla tamamlandı.
Son çeyrek, Galatasaray Liv Hospital'dan Macvan'ın sayısıyla başladı.

Maç, Kaun ve Hairston'un karşılıklı sayılarıyla devam etti. Türk temsilcisinden Macman'ın üçlüğüne, Kaun'un pota altından bulduğu sayıyla karşılık veren CSKA Moskova skoru 59-59'da tuttu. Karşılaşmanın son dakikalarına girilirken, her iki takım da sayı bulmakta zorlandı. Maçın bitimine 3 dakika kala sarı-kırmızılı ekipte Erceg molanın ardından bulduğu üçlükle skoru 62-62'ye getirdi.

CSKA Moskova'dan Kaun faul çizgisinden attığı iki sayıyla takımını öne geçirdi. Maçın son 1 dakika 11 saniyesine 64-65 Galatasaray Liv Hospital'in üstünlüğünde girildi. Bitime 50 saniye kala Fridzon, kritik üç sayılık basketiyle takımını iki farkla öne geçirdi. Galatasaray'dan Erceg faul atışlarını sayıya çevirerek skoru eşitledi. Nefes nefese geçen müsabakanın son saniyelerinde Galatasaray Liv Hospital 67-67 beraberlikle maçı uzatmalara götürdü.

Uzatma periyodunun ilk sayısı Fridzon'dan geldi. Türk ekibinden Erceg attığı üçlükle kendisinin 28, takımının ise 70'inci sayısını kaydetti.

Evsahibi ekipten Weems üst üste bulduğu sayılarla farkı altı sayıya çıkarttı. Galatasaray Liv Hospital'da, Erceg ve Sinan'ın sayılarıyla skor 84-82'ye geldi. Karşılıklı taktik faullerle devam eden karşılaşmayı CSKA Moskova 86-85 kazandı.
Maçın en skorer oyuncusu 35 sayı kaydeden Galatasaray Liv Hospital'dan Zoran Erceg oldu. Erceg böylece kariyer rekorunu da kırmış oldu.

Kaynak: AA