Canlı yayında muzlu protesto

Dani Alves'e Villarreal taraftarı tarafından yapılan ırkçı saldırıya Canlı yayında muzlu protesto...

La Liga'da 35. hafta maçında Villarreal ile deplasmanda karşılaşan Barcelona'nın futbolcusu Dani Alves'e Villarreal taraftarı tarafından yapılan ırkçı saldırıya Alves müthiş bir karşılık verdi. Korner kullanmak için köşeye giden Brezilyalı Alves, Villarreal taraftarının fırlattığı muzu yerden aldı ve yedi.

Bu olayın üzerine Ahmet Çakar, Sinan Engin ve Rasim Ozan Kütahyalı ve programın sunucusu Ertem Şener bu gece Beyaz TV ekranlarında yayınlanan'Derin Futbol' isimli tartışma programında dünya televizyonlarında daha önce yaşanmayan bir olaya imza attı.

Programın yorumcuları ve sunucusu, Dani Alves'e Villarreal taraftarı tarafından yapılan bu ırkçı saldırıyı canlı yayında muz yiyerek protesto ettiler.

‘Bu şaklabanlık değildir…'

Ahmet Çakar protesto sırasında şu açıklamaları yaptı:
“Dünya insanlık tarihindeki en önemli insanlık suçu olan ırkçılığı protesto etmek amacıyla Türkiye'de hiç rastlamadığımız dünyada spor sahalarında ırkçılığın temel simgesi olan bu muz atma eylemini protesto etmek amacıyla bu muzları yiyoruz. Bu şaklamanlık değildir. Bu evrensel bir protestodur. Dünyada yaşayan milyarlarca siyah insana beyazların ve diğer ırkların uyguladığı ahlaksızca ırkçılık girişimini protesto ediyorum.”

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN