Trabzonspor'dan istifa açıklaması!

Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu, Sebahattin Çakıroğlu'nun istifa dilekçesinin yürürlüğe konulmasına, Muhammet Kara'nın da yönetim kurulu üyeliğinden çekilmiş sayılmasına karar verildiğini duyurdu.

Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu, Sebahattin Çakıroğlu'nun istifa dilekçesinin yürürlüğe konulmasına, Muhammet Kara'nın da yönetim kurulu üyeliğinden çekilmiş sayılmasına karar verildiğini bildirdi.

Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yayımlanan açıklamada, "Yönetim kurulumuz, yapmış olduğu son toplantıda tüzüğümüzün 66. maddesinin d bendinde öngörüldüğü üzere özürsüz olarak 3 toplantıya arka arkaya katılmayan yönetim kurulu üyelerinden Muhammet Kara’nın yönetim kurulu üyeliğinden çekilmiş sayılmasına, yönetim kurulu üyelerinden Sebahattin Çakıroğlu’nun 25.04.2014 tarihinde tarafımıza ulaşan istifa dilekçesini değerlendirmiş olup yürürlüğe konulmasına karar vermiştir" ifadeleri kullanıldı.

Muhammet Kara, daha önce Trabzonspor’un stadyum, amatör branşlar ve taraftar sorumluluğu görevlerinden istifa ettiğini, yönetim kurulu üyeliğini sürdürdüğünü açıklamıştı.

-Görev ayrılıkları

Trabzonspor'da geçen yıl 25-26 Mayıs tarihlerinde yapılan genel kurulda göreve gelen yönetim kurulunda ve teknik kadroda birçok istifa yaşandı.
İlk olarak, ilk yönetim kurulu toplantısının ardından 24 Haziran'da İrfan Coşkun ve Osman İlyas, yönetim kurulu üyeliklerinden istifa ettiler. 12 Eylül'de de yedek yönetim kurulu üyesi Çetin Kansız, asil olarak görev almayacağını açıkladı.

4 Ekim'de kulüp sportif direktörü Ünal Karaman, Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde düzenlediği basın toplantısıyla görevinden istifa ettiğini duyuran isim oldu. 5 Kasım'da kulüp başkan yardımcısı Yaşar Aşçıoğlu istifa etti.

Sebahattin Çakıroğlu, 6 Aralık'ta kulüp başkan vekilliği ve basın sözcülüğü görevini bıraktığını duyururken 7 Aralık'ta ise kaleci antrenörü Alper Boğuşlu istifa ederek görevinden ayrıldı. 10 Şubat'ta da Mustafa Akçay, alınan kötü sonuçların ardından görevinden ayrılmıştı.

11 Mart'ta Muhammet Kara, stadyum, amatör branşlar ve taraftar sorumluluğu görevinden istifa etmişti. Bugün de Sebahattin Çakıroğlu yönetim kurulundan istifa ederken Muhammet Kara'nın da yönetim kurulu üyeliğinden çekilmiş sayılmasına karar verildi.