TFF Basın Sözcüsü Meten Düren Beyaz Futbol'da

TFF Basın Sözcüsü Mete Düren, Beşiktaş'ın Fenerbahçe'nin şampiyonluk kutlamaları hakkındaki açıklamalarına karşılık Beyaz Futbol programına önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu Basın Sözcüsü Mete Düren, Beşiktaş'ın Fenerbahçe'nin şampiyonluk kutlamaları hakkındaki açıklamalarına karşılık Beyaz Futbol programına önemli açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Kulübü’nün yapmış olduğu bu açıklama spor kültürü içerisinde dostluk ve barış mesajları verilmesi itibariyle tebrik edilmesi ve takdir edilmesi gereken bir açıklama. Spor dünyasında özellikle ezeli rakipler arasında hepimizin görmeyi arzu ettiği bir açıklama.

Ama böyle bir talebin hukuksal alt yapısının da olmak zorunda. Ancak bu talebin dediğim gibi hukuksal bir alt yapısı olmadığından dolayı kabul edilmesi ne yazık ki mümkün değil.

Belki onlar da biliyorlardı. Belki de onlarda bunu bu şekilde değerlendirmiş olabilirler. Bilmemize rağmen en azından biz iyi niyetimizi bu şekilde göstermiş olalım diye düşünmüş olabilirler. O açıdan bile yapılmış olsa bilerek bile yapılmış olsa yine de hoş bir davranış tabi.

FATİH HOCANIN ALMIŞ OLDUĞU CEZANIN KALDIRILMASI...

Bu hadisenin bir de mükerrer bir ceza olmasının da özelliği var. Dolayısıyla daha evvel tekrarlanmış olan 4 kez tekrarlanmış olan bir cezanın ki 5. Seferinde stad kapanmış, kapanmasıyla sonuçlanacağının bilinmesine rağmen bunun mükerrer bir suç olması ve arkasından da böyle bir cezanın gelecek olması biliniyor olmasına rağmen işlenmiş olmasından dolayı hükmün ertelenmesi bu konuda çok uygun bir talep olarak değerlendirilmemiş Tahkim Kurulu tarafından.

Benzer bir hadisenin yaşandığı Fatih hoca olayından biraz farklı bir durum arz ediyor. O nedenle o sefer o şekilde davranılmış öyle bir karar verilmiş. Bu seferki karar ise bu şekilde neticelendi.

UMARIZ UFUK BEY GÖREVİNE GERİ DÖNECEK

Böyle bir sebebi olduğunu düşünmüyorum. Ufuk Beyle ondan sonra kendisiyle görüşme imkanımız olmadı. Ben sayın Başkanımızın da kendisiyle şahsen görüşerek onu fikrinden döndürme olasılıklarını değerlendireceğini düşünüyorum. Biz Türkiye Futbol Federasyonu olarak zannediyorum sadece Yönetim Kurulu değil tüm çalışanları da dahil olmak üzere hepimiz Ufuk Bey’i tekrar görevinde geri görmek isteriz.

GERİ DÖNME İHTİMALİ

Yani ihtimal mutlaka ihtimal vardır. Ben olmasını da temenni ediyorum canı gönülden.