Manisa Belediyespor Maçında Olaylar Çıktı

Bölgesel Amatör Lig 8. grup finale yükselme mücadelesinde Manisa Belediyespor ile Somaspor arasında oynanan karşılaşmanın 5. dakikasında çıkan olaylar Yedi Eylül Stadyumu'nu savaş alanına çevirdi.


Karşılaşmayı Manisa Belediyespor 2-1 kazandı. Karşılaşma öncesi bölgeye Manisa merkezden ve çevre ilçelerinden takviye kuvvet Turgutlu'ya geldi. Çıkan olaylarda 10'a yakın kişi yaralandı ve gözaltına alınan taraftarların olduğu öğrenildi.
Olayların çıktığı anda Manisa Belediyespor 1-0 önde geçti ancak iki taraftar arasında çıkan olaylar durdurulamadı. İki takım taraftarı birbirlerine patlayıcı maddeler ve pet şişe yağdırdı. Karşılıklı atılan maddeler şeref tribününde paniğe yol açtı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin yoğun güvenlik önlemleri altında tribünden tahliye edildi. İki takım taraftarı arasında yaklaşık 10 dakika süren gerginlikte, stadyumun koltukları da söküldü. Ergün ve Şirin daha sonra güvenlik önlemleri altında protokol tribüne geri döndü

Öte yandan bir güvenlik görevlisinin başına, kırılan koltuklardan biri isabet etti ve güvenlik görevlisi yaralandı. Yedi Eylül Stadyumu Müdürü Halil Sezgin fenalaşarak bayıldı. Sezgin’e ilk müdahaleyi Ege Bölgesinin tanınmış ve Turgutluspor’un eski teknik direktörlerinden Ercan Ertemçöz yaptı. Tribüne geri dönen Cengiz Ergün, Somaspor taraftarı tarafından istifaya davet edildi. Taraftarlar maç sonrası güvenlik güçlerine, protokol üyelerine ve Manisa Belediyesporlu taraftarlarla kırdıkları koltukları fırlattılar. Stadyumda ciddi maddi hasar meydana geldi. Çıkan olaylara çevik kuvvet müdahale etti.

Kaynak: İHA