Aslan'ın gözü onlarda: 204 milyon TL

Sarı-kırmızılı yönetim, yıl sonuna kadar ödemek zorunda olduğu toplam 204 milyon liralık borcu kapatmak için aradığı formülü buldu. Rus bankasıyla yapılacak anlaşmayla mevcut borçlar 5 yıla yayılacak, yerli bankalara verilen teminatlar da kaldırılacak.

Galatasaray Kulübü mali yönden kendini toparlamak için ciddi bir adım atıyor. Yıl sonuna kadar 204 milyon lira banka borcunu kapatmak zorunda olan ve nakit akışında önünü açmak isteyen sarı-kırmızılılar mevcut borçlarını yapılandırmak için formülü buldu.

Buna göre Galatasaray'ın büyük oranda Denizbank'a olmak üzere, Odeabank ve bir finans kuruluşuna ödemesi gereken toplam 317 milyon liralık borcu bulunuyor. Bu borcun büyük kısmının yıl sonuna kadar yapılmak zorunda olması Galatasaray Yönetimi'ni yeni arayışlara itti. Bu bağlamda da sarı-kırmızılılar bir büyük Rus bankası ile anlaşarak, mali yönden önünü açmaya hazırlanıyor.

Anlaşmanın bugün, yarın gerçekleşmesi gündemde. Galatasaray için bu anlaşmayı cazip kılan en önemli nokta ise borçların uzun vadeye yayılacak olması. Bu şekilde sarı-kırmızılı kulübün banka borçlarını 5 yıla yayacağı ve ayrıca gösterilen yüksek teminatların da ortadan kalkacağı belirtildi. Ancak faiz oranın yüksek tutulması önümüzdeki günlerde camia içinde tartışmaları da beraberinde getirebilir.

Hisse-repoya ret

Galatasaray ile Rus bankası arasındaki görüşmelerde "hisse-repo" formülünün de ele alındığı ortaya çıktı. Buna göre sarı-kırmızılı kulüp elindeki Galatasaray Sportif A.Ş hisselerini repo olarak devretmeyi ve bunun karşılığında para kazanmayı hedefliyordu. Ancak Sermaye Piyasası Kurulu'nun, hisse-repo ile ilgili yasağı nedeniyle bu planın gerçekleşmediği öğrenildi.