Tahkim Kurulu Kararları

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Bursaspor'un 3 maç, Fenerbahçe ve Eskişehirspor'un birer maç seyircisiz oynama cezalarını onadı.

Tahkim Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, Fenerbahçe Kulübü'nün, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan (PFDK), sahasında 13 Nisan Pazar günü Medical Park Antalyaspor ile oynadığı maçta taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde 5. kez gerçekleştirilmesinden dolayı aldığı 1 maç seyircisiz oynama ve 150 bin lira para cezasına yaptığı itiraz reddedildi. Sarı-lacivertli kulübün yaptırımın ertelenmesi talebinin de reddedildiği bildirildi.

Bursaspor'un 3 maç seyircisiz oynama ve toplam 215 bin lira para cezasına ve kulüp idarecisi Recep Şen'in 15 gün hak mahrumiyeti ve 20 bin lira para cezasına yapılan itirazı reddeden Tahkim Kurulu'nun, kulüp başkanı Erkan Körüstan'ın 105 gün hak mahrumiyeti ve 25 bin 500 lira para cezasını, 90 gün hak mahrumiyeti ve 22 bin lira para cezası şeklinde düzelterek onadığı kaydedildi.
Açıklamada, PFDK'nın Eskişehirspor'a verdiği 1 maç seyircisiz oynama ve 150 bin lira para cezasının da onandığı belirtildi.

- Kardemir Karabükspor'a müjdeli haber

Tahkim Kurulu, Kardemir Karabükspor'un iki dönem transfer yasağı cezasını kaldırdı.
Kardemir Karabükspor Kulübü'nün, Samsunspor Kulübü ile arasındaki uyuşmazlığa ilişkin Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Hakem Heyeti'nin kararına itirazının incelendiği kaydedilerek, "Samsunspor Kulübü'nün, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'na yaptığı sportif ceza istemli başvurusundan feragat ettiği anlaşılmakla, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun sportif ceza tayinine dair kararının ortadan kaldırılmasına oybirliği ile karar verilmiştir" denildi.
Kurul ayrıca, İçel Ä°dmanyurdu futbolcusu Berkan Afşarlı'nın 3 maç men cezasından, sadece 1 maç men cezasını 2 yıl süre ile erteledi.


 

Kaynak: AA