Tahkim'den Fenerbahçe hakında şok karar!

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Fenerbahçe'ye verilen 1 maç seyircisiz oynama cezasını onarken, yaptırımın ertelenmesi talebini de reddetti.

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'ye kötü haber geldi. Taraftarların sebep olduğu saha kapama cezası için itirazda bulunan Sarı-Lacivertli ekibe olumsuz yanıt geldi.

Tahkim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, 'Fenerbahçe A.Ş.'nin, PFDK'nın 17.04.2014 tarih ve E.2013-2014/1033, K.2013-2014/1195 sayılı kararına itirazı incelendi. İtirazın süresinde olduğu, gerekli harcın yatırıldığı görüldü. Tüm dosya kapsamında yapılan müzakere neticesinde;

PFDK'ca Fenerbahçe A.Ş.'ye taraftarlarının sebep olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve ihlalin FDT'nin 52/1. maddesinde yapılan değişiklikten sonra aynı sezon içerisinde 5. kez gerçekleştirilmesinden dolayı FDT'nin 52/6. maddesi uyarınca 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 150.000.-TL para cezası verilmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, yapılan itirazın reddine, cezanın onanmasına oybirliğiyle,

Kurulumuzun yaptırımın ertelenmesine ilişkin kararlarında ve FDT'nin 101. maddesinde belirtilen şartları taşımadığı anlaşıldığından 'yaptırımın ertelenmesi' talebinin reddine oybirliği ile kara verilmiştir' denildi.