'Su Jetinin Prensesleri' Rakip Arıyor

Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye Su Jeti Şampiyonası 1. Ayak Yarışları'nda erkeklerle aynı şartlarda yarışan kadın sporcular, "su jetinin prensesleri" olarak anılıyor.

Bodrum'da 26 sporcunun katılımıyla yapılan Türkiye Su Jeti Şampiyonası 1. Ayak Yarışları'nda kadın yarışmacılar Nilgün Bayırlı ve Ahu Atmaca, erkeklerle aynı şartlarda yarıştı. Bayırlı, "Yamaha stock drag" klasmanında ikincilik kazandı. Kadın sporcular, kadınları toplumda "jet ski" olarak bilinen su jeti sporu yapmaya davet etti.
Şampiyonada Kadınlar Kupası'nın sahibi olan Ahu Atmaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 24 erkeğe karşı dalgalar üzerinde meydan okumaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Zorlu ve çekişmeli geçen su jeti yarışlarının kadınların gücünü göstermesi için büyük bir fırsat olduğunu dile getiren Atmaca, Türkiye'de motor sporlarına kadınların fazla ilgi göstermemesinden yakındı.
Bu sayının artmasını isteyen Atmaca, "Rakibimiz olmadığı için erkeklerle aynı şartlarda yarıştık. Kadınların da erkekler kadar başarı sağlayabileceğini gözler önüne serdiğimiz için mutluyuz. Daha önce Yunanistan ve İspanya'da düzenlenen yarışmalara katılmıştım ama Türkiye'deki şampiyona daha heyecan vericiydi" dedi.

Atmaca, bundan sonra su jeti dünya şampiyonluğunu kazanmayı hedeflediğini dile getirdi.
- Kendine güvenen kadınları su jeti yapmaya davet etti
Bayırlı ise kadınların motor sporlarına ilgi göstermesi halinde büyük başarılara imza atacaklarına inandığını belirtti.

Taktik planlamada kadınların erkeklerden daha başarılı olabileceğini anlatan Bayırlı, kendine güvenen kadınları su jeti yapmaya davet etti.
Bayırlı, "Yarışta su üzerinde uçarak birbirinden zor hareketler yapmak heyecan vericiydi. Şampiyonayla 'Jet ski' olarak bilinen aracın sürüş tekniklerini de geliştirmiş olduk. Erkeklerle aynı şartlarda yarıştığım klasmanda ikinci olmak cesaretimi artırdı" diye konuştu.

Önceki yıllarda Türkiye Enduro şampiyonlarına katıldığını bildiren Bayırlı, adrenalin tutkusunun kendisini motor sporlarına yönelttiğini kaydetti.

Bodrum Motosiklet Kulübü Başkanı Cevdet Erçik de ikincisi Bodrum'da düzenlenen şampiyonaya katılan kadın sporcuların yarışmaya renk kattığını söyledi.


Kaynak: AA