Satranç Turnuvası’na Rekor Katılım

23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası 1200 sporcunun katılımıyla gerçekleşti.


Cam Piramit’te gerçekleştirilen turnuva, 8-14 yaş grubu 14 kategoride 7 tur İsviçre sisteminde oynadı. İlk 3 giren sporcuların kupa ve madalyalarını Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu ve Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Şencan verdi. Ayrıca turnuvada dereceye giren sporculara Lunapark ve sirk bileti, göz sağlığı taraması, yabancı dil eğitim kursu hediye edildi.

Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu, “Son yıllarda Satranç sporu adından sıkça söz ettiren bir marka sporu haline geldi, sporda yaşanan bu durum beni oldukça mutlu ediyor. Gençlerimiz için düzenlediğimiz turnuvalar kendilerini yetiştirmek, geliştirmek ve Dünya ve Türkiye uluslararası satranç arenasında önemli başarılar elde etmek adına önem teşkil ediyor” dedi.

Kaynak: İHA