Galatasaray’da, Dostluk İçin Futbol Günü Düzenlendi

Galatasaray’da, UEFA Şampiyonlar Ligi resmi sponsoru Gazprom'un uluslararası sosyal sorumluluk projesi ‘Dostluk İçin Futbol Günü’ kapsamında bugün Galatasaray ve Bursaspor’un U14 takımları arasında dostluk maçı oynandı.


Futbolun geleneksel değerlerini genç nesillere tanıtmak amacıyla Avrupa çapında UEFA Şampiyonlar Ligi resmi sponsoru Gazprom tarafından hayata geçirilen ‘Dostluk İçin Futbol’ projesi aktiviteleri, bu yıl ilk kez Türkiye'de Galatasaray Kulübü'nün ev sahipliğinde Florya Metin Oktay Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Organizasyon öncesinde düzenlenen basın toplantısına Galatasaray Medya ve İletişim Direktörü Ali Kırca, Proje İletişim Direktörü Zeynep Göğüş, Galatasaray U14 Altyapı Takım Koçu Ünsal Yaşar, Galatasaray U14 Altyapı Takım Kaptanı Kudret Oben Saraçoğlu katıldı.

GÖĞÜŞ: “GENÇ NESİLLERİN SPORA DUYDUKLARI TUTKUYU ARAÇ OLARAK KULLANMAK İSTİYORUZ”
Proje İletişim Direktörü Zeynep Göğüş, proje ile ilgili bilgiler vererek, şöyle devam etti:
"Bu proje Gazprom'un sponsorluğunda UEFA'nın desteklediği bir proje. Geçen yıl 8 takım vardı ama bu sene 16 takıma çıktı ve bu sene bu sayının içinde Türkiye'nin de olmasından gurur duyuyorum. Nedir amacı; genç nesillerin spora duydukları tutkuyu bir araç olarak kullanması. Şampiyonlar Ligi finalinde de 670 çocuk yer alacak. Bunlar arasında Galatasaray'dan da çocuklar bulunacak" diye konuştu.

KIRCA: “GALATASARAY, HER ZAMAN SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNİN İÇİNDE OLMUŞTUR”
Galatasaray Medya ve İletişim Direktörü Ali Kırca ise Galatasaray adına bu projeye destek vermelerinin önemine değinerek, “Galatasaray, her zaman önemli sosyal sorumluluk projelerinin içinde olmuştur. Burada bizden katkı beklenmesinden son derece mutluyuz. Birde 16 rakamı bizim için çok önemli. Avrupa'nın ekonomik açıdan en güçlü 16 takımı arasındayız. Aynı zamanda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de son 16 takım arasına kaldık. Bu anlamda bizim için çok anlamlı" ifadelerini kullandı.

DROGBA: “BÖYLE BİR PROJEDE YEREL ELÇİ OLMAM, BENİM İÇİN GURUR VERİCİ”
Kırca, projenin yerel temsilcisi Drogba'nın sakatlığı nedeniyle tedavisi için yurt dışında bulunmasından dolayı toplantıya gelemediğini belirterek, kendisinin mesajını basın mensuplarına iletti. Fildişi Sahilli yıldız futbolcu Didier Drogba, göndermiş olduğu mesajda şu ifadeleri kullandı:
"Böylesine güzel bir projede yerel elçi olmam, benim için gurur verici. Sakatlığım nedeniyle aranızda değilim. Genç aslanlarımıza ve Bursaspor'a başarılar diliyorum. Şampiyonlar Ligi'nin finalini izleyecek gençler çok şanslı. Bunun yanı sıra dün geride bıraktığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum."
Düzenlenen basın toplantısının ardından Galatasaray ve Bursaspor’un U14 takımları arasında dostluk maçı yaptı.

Kaynak: İHA