Fenerbahçe’nin Yakın Geleceği Platformu’ndan, Anayasa Mahkemesine Çağrı

Fenerbahçe’nin Yakın Geleceği Platformu, Başkan Aziz Yıldırım’ın hakkında çıkan tutuklanma kararına ilişkin, şike sürecinin gidişatı ve Anayasa Mahkemesi’ne Yıldırım’ın, bireysel talepte bulunması hakkında kamuoyuna duyuruda bulundu.



BİREYSEL BAŞVURU, EK BİR İSTİNAF VEYA TEMYİZ YOLU DEĞİLDİR
Fenerbahçe’nin Yakın Geleceği Platformu, ‘Kamuoyuna Duyuru Ve Anayasa Mahkemesine Çağrı’ başlığı altında bir açıklamada bulundu. Açıklamada, “Kulübümüzün, şike ve örgüt suçlarından kesinleşmiş hüküm giyen ve Fenerbahçe tüzüğünün 6 ve 16. maddeleri gereğince sadece kulüp başkanlığı değil, kulüp üyeliği de düşmüş bulunan Aziz Yıldırım Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru da bulunmuştur. Bireysel başvuru, ek bir istinaf veya temyiz yolu değildir. Yerel mahkeme ve Yargıtay aşamasında hukuka aykırı iş ve işlemler varsa bile onları düzeltme yetkisini anayasa mahkemesine vermez. Anayasa mahkemesi, bireysel başvuru da sadece ve sadece anayasada belirtilen bireysel haklardan birinin ihlal edilip edilmediğine bakar” denildi.

BAŞVURU HAKKINI KÖTÜYE KULLANMIŞTIR
Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunan Aziz Yıldırım’ın bu talebini eleştiren, Fenerbahçe’nin Yakın Geleceği Platformu’nun yaptığı duyurunun devamında maddeler halinde şu ifadelere yer verildi:
“Bireysel başvuruda bulunan Aziz Yıldırım Türkiye Cumhuriyeti anayasasının 138. maddesinde belirtilen ‘’herkes yargı kararlarına uymak zorundadır’’ şeklindeki emir edici kuralında bir gedik açabilir miyim kastı ile başvuru hakkını kötüye kullanmıştır. Anayasa mahkemesi başkan ve üyelerine çağrı; anayasa mahkemesinin, bireysel başvuru hakkının kötüye kullanımına izin vermeyeceği inancında olmakla birlikte, bu başvuruyu incelemekle görevli iki komite üyelerinin hukuki durumlarının dikkate alınması çağırısında bulunmak zorundayız.” Şöyle ki;
1- Şike davası kararında adı geçen ve Fenerbahçe Kongre Üyesi olan Serruh Kaleli Anayasa Mahkemesi başkan vekili olarak, Anayasa Mahkemesinde incelemeye katılamaz.

Yıldırım’ın avukatları ağır ceza mahkemesi duruşmaları esnasında, yargılama konularından biri olan Sivasspor müsabakası ile ilgili olarak, “Sivas’ta, trübünlerde bizim misafirimiz olarak Sayın Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Serruh Kaleli’de vardı’’ şeklinde savunma yapmışlardır. Sayın Kaleli, hem dava dosyasında adı geçmesi hem de Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği Kongre Üyesi olması nedenleri ile yapılacak incelemelere katılamaz, katılırsa anayasal suç işler.

2- Serruh Kaleli’nin ekibindeki 4 üyeden biri olan Nuri Necipoğlu’da, Fenerbahçe Kongre üyesidir. Bu üyede incelemeye katılırsa anayasal suçtur !
3- Anayasa Mahkemesinde, Alparslan Altan’ın başkanlık edeceği ikinci ekipteki Serdar Özgüldür ve Recep Kömürcü’de kongre üyeleridir. Bunlar da incelemelere katılamazlar.

Kaynak: İHA