Cavcav'dan Demirören'e bombardıman!..

Ufuk Özerten'in istifasıyla sarsılan futbol federasyonuna bir darbe de Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav'dan geldi. Sporx.com'a konuşan Cavcav, Demirören'i topa tuttu…

Türk futbolunun duayyen ismi Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav TFF 1.başkanvekili Ufuk Özerten'in şok istifasının ardından yabancı konusunda kendileriye yeni bir taleple gelen federasyon başkanı Yıldırım Demirören'i adeta topa tuttu…

TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in yabancı kuralı konusundaki tutum ve davranışlarını ağır bir dille eleştiren Cavcav, Özerten'den yabancı kontenjanı konusuna, sporx.com'a çok özel açıklamalar yaptı.

Yakın dostu ve eski mesai arkadaşı Ufuk Özerten'in istifasını büyük bir üzüntüyle karşıladığını belirten Cavcav, istifa haberinin kendisi için sürpriz olduğunu söyleyerek, “Ufuk'un istifa etmesi bana sürpriz oldu. Aradım gel konuşalım dedim gelmedi, gelmiyor. Anladığım geri dönüşü filan mümkün değil. İnan neden bıraktı gerekçesini filan bilmiyorum. Ufuk Özerten'in yokluğu futbol federasyonu için büyük bir kayıp.

Çok tecrübeli bir kişiydi, federasyon için çok yararlı bir kişiydi. Üzüldüm” açıklaması yaptı.

Cavcav, TFF başkanı Yıldırım Demirören'in kulüpler birliğinin 6+2 konusunda toplayıp getirdiği imzaları yeterli görmeyerek kendisinden bu kez 18 kulüpten önümüzdeki 3 yılı kapsayacak şekilde birer yönetim kurulu kararı getirilmesini talep ettiğini belirterek, “Bu vaziyette bir futbol federasyonu fazla gitmez. Bu da sayın Yıldırım Demirören'in bu tutum ve davranışlarından dolayı. Açık söylüyorum federasyonun fazla gideceğini sanmıyorum. Kaldı ki açık söyleyelim ben de artık bu kulüpler birliği başkanlığından istifa etmeyi düşünüyorum.” dedi.

YARIN DA GENEL KURUL KARARI İSTERLER

Kulüpler Birliği Başkanı Cavcav, Yıldırım Demirören'in yabancı kuralı konusunda kendilerinden her kulüpten birer imza talep ettiğini hatırlatarak, “Sayın başkan bize 6+2 istiyorsanız yazın altına da kulüpler imza atsın o zaman biz federasyon olarak buna uyarız demişti. Biz de binbir zahmetle buna uğraştık.

Sonra ne oldu biliyormusunuz? Ben bu imzaları federasyona verdim, bu kez sayın federasyon başkanı 'Yok efendim bu imzalar yetersiz. Kulüpler bu 6+2 konusunda yönetim kurulu kararı alsınlar' Bu da yeterli değil. Vay efendim bu karar 2014-15, 2015-16 ve 2016-17 sezonlarını kapsayacak bir karar olacakmış. Bizi kimse hokkabaz yerine koymasın.
Bugün bu istekle karşımıza gelen kişi, yarın inanın yönetim kurulu kararlarını getirelim bu kez çıkıp yok efendim bu olmaz kulüpler genel kurullarını toplasın bu 6+2 konusunda genel kurul kararı alsın der, beklerim” açıklamasını yaptı.

Cavcav, “Benim şurda Temmuz ayında filan 3 yıllık dönemim doluyor. Benden sonra gelecek kişiler bu kararı nasıl aldınız demezler mi bize. Diğer kulüplerde yeni yönetimler bunu demez mi ? Böyle bir şey olabilir mi? Federasyondaki hukukçu arkadaşları aradım söyledim sizin başkanınız ne yapmak istiyor diye. Biz mi federasyonu idare edeceğiz yoksa federasyon mu bizi idare edecek.

Federasyon başkanı gelip bize kulüplerden imza getirin diyor biz milletten imza alıp önlerine koyuyoruz bu sefer çıkıp yok efendim bu imzalar yeterli değil kulüpler bu konuda yönetim kurulu kararı alıp versinler hemde bu önümüzdeki 3 yılı kapsasın diyor. Dediğim gibi bunu getireyim, yarın genel kurul kararı ister bunlar. Çıksın federasyon başkanı bizle açık konuşsun” dedi.

ANAMDAN EMDİĞİM SÜT BURNUMDAN GELDİ

Bu yabancı konusunda hem kulüpler hem de federasyon cephesinde karşılaştığı sıkıntılardan dolayı sabrının taştığını belirten Cavcav, “Federasyon başkanı ne yapmak istiyor düşüncesi neyse açıkça söylesin ben 80 yaşındayım bizi hokkabaz yerine koymasın. Şu 6+2 kararını kulüpler birliğinden çıkartmak için anamdan emdiğim süt burnumdan geldi. Kulüpler Birliğinin durumu malum az çok yaşananlar olanlar dışarıya yansıyor.

Bir gün misafirim olarak kulüpler birliğine gelin de kulüpler birliğinin halini bir görün ya. 18 kulüpten 3'ü gelmiyor 5'i gelmiyor, biri yöneticisini biri muhassebecisini bilmem nesini gönderiyor. Her kafadan bir ses 80 yaşında adamda 36 yılını bu işe vermiş adamda bu kulüplerin eksiklerini tamamlayacak federasyona iletecek federasyonda bana yok efendim bu kararlar olmaz bu imzalar yeterli değil kulüpler yönetim kurulu kararları alsın diyecek. Benim daha sabrım kalmadı” diyerek sözlerini tamamladı.