Avrupa Judo Şampiyonası Başladı

Avrupa Judo Şampiyonası, Fransa’nın Montpellier kentinde başladı.

43 ülkeden 321 sporcunun yarıştığı, şampiyonada ilk gün Türkiye’ye madalya çıkmadı

Park&Suites Arena’da düzenlenen şampiyonanın ilk gününde erkeklerde 60 ve 66 kilo ile kadınlarda 48, 52 ve 57 kiloda madalyalar sahibini buldu.

Sekiz sporcu ile şampiyonaya katılan Judo Türkiye Milli Takımı ilk gün erkeklerde 60 kiloda Ahmet Şahin Kaba ve 66 kiloda Sinan Sandal ile kadınlarda ise 48 kiloda Sümeyye Akkuş ve Dilara Lokmanhekim ile mindere çıktı.

48 kiloda geçen yıl Avrupa beşincisi olan Sümeyye, Fransa’da istediği performansı gösteremedi ve yedincilikte kaldı. İlk turda iddialı isimlerden Kosovalı Distira Krasniqi’yi geçen Sümeyye, ikinci turda Ukraynalı Maryna Çerniak’a kaybetti. Repesaj maçında İsrailli Amelie Rosseneu’yu geçemeyen Sümeyye, bronz madalya şansını yitirdi.

Ahmet Şahin Kaba ise ilk maçında Azeri İlgar Muşkiyev’e karşı 2’ye 1 ceza ile kaybetti. 66 kiloda Sinan Sandal ise ilk turda Ukraynalı Zantaraia karşısında iki shido ile öndeyken bitime 2 dakika 3 saniye kala ippon ile yenildi. 48 kiloda ilk maçında İtalyan Valentina Moscatt ile karşılaşan Dilara Lokmanhekim ise rakibine waza-ari ile kaybetti. Müsabakaları Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal da takip etti.

Şampiyonanın ilk gününde kadınlar 52 kiloda tanıdık bir isim altın madalyaya uzandı. Dünya şampiyonu olan ve Galatasaray Kulübü’nde yarışan Kosovalı Majlinda Kelmendi, favori olduğu sıklette rakiplerine şans tanımadı. 48 kiloda ise Macar Eva Csernoviczki peş peşe ikinci kez Avrupa Şampiyonluğuna ulaştı. 57 kiloda ise Fransız Automne Pavia unvanını korumayı başardı.

Erkeklerde 60 kiloda 2012’nin şampiyonu Rus Beslan Mudranov yine altın madalya alırken, 66 kiloda Fransız Loic Korval zirveye çıktı.

TÜRKİYE İÇİN ÖZEL STANT
Avrupa Şampiyonası’nın ev sahibi Park&Suites Arena’da Türkiye için açılan özel stant ilgi çekti. Avrupa Judo Federasyonu’nun ilk kez düzenleyeceği Judo Festivali bu yıl 12-21 Mayıs tarihleri arasında Antalya Belek’te yapılacak. Avrupa Judo Federasyonu, festivalin tanıtımı için Avrupa Şampiyonası’nda özel bir stant açtı. Seyirciler, bu stant sayesinde festivalle ve festivalin ev sahibi Antalya ile ilgili bilgi alabiliyor.

Avrupa Şampiyonası’nda yarın Türkiye adına 73 kiloda Hasan Vanlıoğlu ve Bayram Ceylan minderde olacak. Cumartesi günü ise +78 kiloda Gülşah Kocatürk ve Kübra Kara mindere çıkacak. Türkiye, Pazar günü yapılacak takım müsabakalarında ise yer almayacak.

Kaynak: İHA