23 Nisan Egemenlik Kupası Yüzme Müsabakaları

Adana’da “23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Çocuk Bayramı” etkinlikleri kapsamında, yüzme müsabakaları gerçekleştirildi.


Rıza Salih Saray Kapalı Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen müsabakalara 11 kulüpten, 71’i bayan toplam 157 sporcu katıldı.

Yüzme Federasyonu İl Temsilcisi Pervin Bulut, yapılan müsabakalara katılımın yüksek olmasından duyduğu memnuniyeti belirtti.

Bulut, şöyle devam etti:
“ Kulüplerin son yıllarda yüzmeye olan ilgilerinin semeresini görüyoruz. Sporcu, kulüp, okul ve veli işbirliğiyle başarıyı yakalıyoruz. Özellikle ailelerin teşviki bizim için çok önemli. Spor bilinci ilk önce aileden başlar. Bizler küçük yaşta ki sporcuları kazanmak için bu tür müsabakalar yapmaya devam edeceğiz. Yetenekli sporcuları kulüplere kazandırmak hedefindeyiz. Adana olarak son dönemlerde önemli başarılar almaya başladık. Bu başarılarımızın üstüne koyarak yolumuza devam edeceğiz.”
Bulut, müsabaka öncesinde katılan tüm sporculara katılım belgesi, bone, kek ve meyve suyu dağıtıldığını kaydetti.

Dereceye giren sporculara ödüllerini, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Türk Standartları Enstitüsü Çukurova Bölge Koordinatörü Mehmet Uğur Özdeniz, Yüzme Federasyonu İl Temsilcisi Pervin Bulut, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Üyesi Gürhan Bencan, kulüp yöneticileri ve antrenörler verdiler.

Kaynak: İHA