Roberto Carlos'un Gönlü Bundesliga'da

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, ileriki dönemlerde Almanya Birinci Ligi'nde (Bundesliga) görev alabileceğini söyledi.

Alman ''Sport Bild'' dergisine röportaj veren Carlos, şu an Sivasspor'daki görevine konsantre olduğunu belirterek, takımıyla Avrupa kupalarında sürekli yer almak istediğini belirtti.

Gelecekte başka hedefleri de olduğunu ifade eden Carlos, oyunculuğunda olduğu gibi teknik direktör olarak da tarih yazmak istediğini kaydetti.

Röportajında, "Birgün milli takım teknik direktörü olmak istiyorum" diyen Carlos, Bundesliga'nın da aralarında bulunduğu büyük liglerin de kendisini cezbettiğini kaydetti.

Bundesliga'yı çok beğendiğini ve Alman liginin inanılmaz cazip bir lig olduğunu belirten Carlos, ''Belki birgün Alman kulübünü çalıştıran ilk Brezilyalı olurum'' ifadesini kullandı.
Roberto Carlos, bir kaç kelime Almanca bildiğini belirterek, Real Madrid ve Brezilya Milli Takımı ile birçok kez Almanya'da bulunduğunu hatırlattı.
Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası finallerinde Almanya'nın şampiyon olabileceğini belirten Carlos, Khedira, Klose ve İlkay Gündoğan gibi oyuncuların şu an sakat olmalarına rağmen Alman Milli Takımı'nın çok iyi bir takıma sahip olduğunu, özellikle Philipp Lahm'ın kendisini etkilediğini belirtti.

Carlos, yıllardan beri en üst seviyede oynayan Lahm'ın çok yönlü bir futbolcu olmasının onu değerli kıldığını anlattı.
Dünya şampiyonluğu için en büyük adayın Brezilya olduğunu belirten Carlos, buna Brezilya'nın ev sahibi olmasını ve Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Flilipe Scoları'nın oynattığı futbolu gösterdi.
Carlos, Brezilyalı oyuncuların, 2013 yılında düzenlenen Konfederasyon Kupası'nda, Avrupalı futbolcular gibi savunma yaptıklarına ve rakiplerine daha yakın oynadıklarına dikkati çekti.
Futbolculuğunda serbest vuruştan attığı şutların hatırlatılması üzerine de Carlos, şut atma tekniğinin öğrenilebilecek bir yetenek olduğunu söyledi.

Bunun için çok çalışmak gerektiğini vurgulayan Carlos, "Futbol son yıllarda değişse de dünya şampiyonu olmak, kulüple şampiyonluk yaşamak için takımda birinci sınıf serbest vuruş kullanan birisine ihtiyaç olduğunu düşünüyorum" dedi.

Hala bir çok maçın serbest vuruşlarla kazanıldığına işaret eden Carlos, bu yeteneği "bir silah" olarak niteleyerek, bunu kullanmak gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA