Halk Oyunları Grup Yarışmaları Bitlis'te Yapılacak

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Bitlis İl Temsilcisi Suat Uludil, federasyon tarafından organize edilen halk oyunları grup yarışmalarının Bitlis'te yapılacağını açıkladı.

Türkiye'nin değişik illerinden 18 ekibin katılacağı grup yarışmalarının Bitlis'te yapılmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Uludil, bu kapsamda 500 folklorcunun kente geleceğini ve bölgenin kültürünü yakından tanıma imkanı bulacağını aktardı.
Yılda bir kez düzenlenen yarışmaların kent için çok önemli olduğunu kaydeden Uludil, "Geçen yıl da müsabakalar Tatvan'da yapıldı. Yarışmalara İstanbul, Ankara, Yozgat, Kırıkkale, Hakkari, Van ve Bitlis'ten 18 ekip katılacak. Hakemler, kulüp yöneticileri, antrenörler ve folklorcu aileleriyle birlikte kente binin üzerinde misafirimiz gelecek. Bu da Bitlis'e hem renk katacak hem de kentin tanıtımına büyük katkı sağlayacak. Ülkenin dört bir yanından gelecek tüm kardeşlerimizi Bitlis'te en güzel şekilde ağırlayacağız" dedi.

Yarışmaların 26 Nisan'da Bitlis merkez spor salonunda başlayacağını bildiren Uludil, yarışmaların halka açık yapıldığını ve herkesin katılımını beklediklerini belirtti.

Kaynak: AA