Fethiye, Motokros Şampiyonası'na Ev Sahipliği Yapacak

Türkiye Motosiklet Federasyonunun (TMF) 2014 yarış takviminde yer alan Türkiye Motokros Şampiyonası'nın ikinci ayak yarışı, 26-27 Nisan tarihlerinde Fethiye'de yapılacak.

Fethiye Ormanspor Kulübü tarafından organize edilen yarışa İstanbul, İzmir, Antalya, Balıkesir, Muğla, Ankara, Bursa'nın yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Bulgaristan'dan yaklaşık 90 sporcunun katılması bekleniyor.
Sporcular, yarışta 14 rampadan oluşan ve metrelerce yükseğe atlayışlar yapma imkanı sunan bin 350 metre uzunluğundaki Esenköy Akdeniz Off-Road Park Parkuru'nda kıyasıya mücadele verecek.
Virajlar, düzlükler, rampalar, toprak zeminde kayan motosikletler ve parkurun doğal toprak yapısı, yarışçıların birbirleriyle amansız mücadelesinde önemli rol oynayacak.
MX1, MX2, MX2 Junior, MX3, 85cc, 65cc, 50cc, ATV ve veteran kategorilerinde düzenlenecek yarışlarda ilk gün teknik kontroller, antrenman ve sıralama turları yapılacak, 27 Nisan'daki yarışla şampiyonanın ikinci ayağı tamamlanacak.
TMF Yönetim Kurulu Üyesi ve Fethiye Ormanspor Kulübü motosiklet branşı sorumlusu Sadık Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede motokros ve enduro branşlarında Türkiye şampiyonaları organize ettiklerini söyledi.

Güzel bir havada iyi bir yarış için hazırlandıklarını dile getiren Özdemir, geçen haftalarda Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde Balkan Şampiyonası ve Türkiye Motokros Şampiyonası'nın birinci ayağının yapıldığını kaydetti.

Özdemir, "Hava şartlarından dolayı hem parkur çok ağırdı hem de sezonun ilk yarışı olmasına rağmen yarışçılar gerekli performansı gösteremedi. Bu nedenle Fethiye yarışına inanılmaz katılım bekliyoruz" dedi.

Birkaç gündür parkurun düzenlenmesiyle ilgili çalışmaları yürüttüklerini belirten Özdemir, Fethiye yarışının Türkiye ve dünyada düzenlenen yarışlarda en dikkat çeken organizasyonlar arasında gösterildiğine dikkati çekti.
- "37'nci organizasyonumuzu yapacağız"
Özdemir, Fethiye'deki seyirci sayısının Türkiye ve Avrupa'daki bir çok organizasyondan fazla olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:
"Bu spor ilçenin tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Bu nedenle ilgililerden organizasyona sahip çıkmalarını istiyorum. Fethiye'de 2004 yılından bu yana motosiklet sporlarıyla ilgili organizasyonlar düzenliyoruz. Hafta sonu yapacağımız şampiyona ile 37'nci organizasyonumuzu gerçekleştireceğiz. Bu da bir kulüp bünyesinde yapılan en büyük organizasyon."
Türkiye'de hem Akdeniz hem de motokros şampiyonası yapan tek kulüp olduklarını bildiren Özdemir, Akdeniz Off-Road Şampiyonası'nı Fethiye'de yapmanın da gündemde bulunduğunu ifade etti.

Esenköy Akdeniz Off-Road Park Parkuru'nun dünya standartlarına yakın bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Özdemir, parkurun çok büyük emekler harcanarak bu seviyeye getirildiğini söyledi.

Özdemir, ilerleyen yıllarda parkurun çevresini ağaçlandırıp, seyircilerin daha rahat ortamda yarış seyredebileceği tribün ve mesire alanları yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA