Bursaspor Teknik Direktörü Buz Açıklaması

Bursaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, takımının Avrupa kupalarına katılma ihtimaline ilişkin, "Öncelikle Gençlerbirliği'ne gideceğiz. Orada 3 puan için çıkacağız. Ondan sonra hesaplarımızı yapacağız" dedi.

Buz, Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği ile deplasmanda oynayacakları müsabakaya kazanmak için çıkacaklarını söyledi.

Ligdeki son 3 maçta 7 puan aldıklarını hatırlatan Buz, "Önümüzde 4 önemli müsabaka var. İlk müsabakamız cuma günü Gençlerbirliği ile olacak. Oraya 3 puan için çıkacağız. Bizim için çok önemli. Aynı şekilde rakibimiz için de önemli. Ne olursa olsun bu maça odaklandık" dedi.

Sakatlıkları süren Civelli ve Sercan Yıldırım'ın maçta forma giyemeyeceğini açıklayan Buz, ağrıları bulunan Fernandao'nun ise oynamasını ümit ettiğini anlattı.
Buz, bir gazetecinin, "Bursaspor'un Avrupa hedefini nasıl görüyorsunuz" sorusuna, "Lige baktığınız zaman potada çok takım var. Tamamen bu olaya odaklandık. Müsabaka müsabaka bakmak durumundayız. Öncelikle Gençlerbirliği'ne gideceğiz. Orada 3 puan için çıkacağız. Ondan sonra hesaplarımızı yapacağız. Diğer takımlara göre değil, Bursaspor ne yapabilir, ona bakacağız" yanıtını verdi.
Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun verdiği 3 maç seyircisiz oynama cezasına da değinen Buz, "Seyircisiz oynamak güzel bir olay değil ancak bunu da göğüslemek zorundayız. Camia olarak önümüze bakmak zorundayız" diye konuştu.

Kaynak: AA