Manavgat'ta Yağlı Güreş Antrenmanı

Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi yağlı güreş takımı, ilk açık hava antrenmanını yaptı.

Antrenmanı Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Merkez Hakem Kurulu Başkanı Nizamettin Akbaş, Türkiye Güreş Federasyonu Akdeniz bölge sorumlusu Orhan Çetin, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, CHP İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, oda başkanları, muhtarlar, eski pehlivanlardan Hasbi Ünal ve çok sayıda güreş sever izledi.

Antrenmana Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi'nin 40 güreşçisi katıldı.

Aslına uygun olarak yağlanıp, dualar eden ardından da peşrev çekerek güreşe başlayan gençler, birbiriyle kıran kırana güreşti. Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Merkez Hakem Kurulu Başkanı Nizamettin Akbaş, bu yıl yağlı güreş sezonunun 28 Eylül'de 3. Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri ile sona ereceğini söyledi.

Belediye Başkan Şükrü Sözen özellikle küçük güreşçilerle ilgilendi. 3. Manavgat Belediyesi Yağlı Güreşleri'nin 28 Eylül'de gerçekleşeceğini anlatan Sözen, geçen yıl güreşlere 600 üzerinde pehlivanın katılarak Manavgat'ta ikinci bir Kırkpınar coşkusu yaşattığını ifade etti.

Sözen, "Halkımız yağlı güreşlere yoğun ilgi gösteriyor. Biz de ata sporumuzun yaşaması için çaba sarf ediyoruz. Burada yapılan hazırlıklar, Kırkpınar ve bu sene üçüncüsünü yapacağımız yağlı güreşlerin bir provasıdır. 3. Manavgat Yaglı Güreşlerimize tüm halkımızı davet ediyoruz" dedi.


Kaynak: AA