Galatasaray Avrupa'ya veda etti

Arroyo iğne ile oynadı. G.Saray sonuna kadar zorladı Barcelona’yı. Ama son dakikaya önde giren Aslan üst üste hatalarla kaybetti ve Euroleague’e veda etti

SEZONUN tüm özetini son maçta yaşadık aslında. Sakatlıklar en önemli hikayesi sarı-kırmızılıların. Buna rağmen mücadele etmek de. Arroyo sakat sakat iğne ile oynadı. Sahada rahat hareket edemediği gözle görülür şekilde belli olmasına karşın 34 dakika sahada kaldı. 21 sayı, 4 asist üretti.

HERKES ümitlerini kaybettiğinde G.Saray hiç kaybetmedi sezon boyunca. En dezavantajlı şartları bile lehine çevirmeyi başardı. 5 dakika kala 7 sayı geriye düşen yorgun takımın sahadan bir galibiyet çıkarmasını beklemek. O formayı taşıyanlar dışında pek az kişi ihtimal veriyordu muhtemelen. Oradan getirip son dakikaya 2 sayı önde girdi G.Saray. Ama bir yerde yetmiyor işte. En olmayacak şartları değiştiriyor da yetmiyor bir noktada. Hücumun en az tehdit yaratan ismi Hairston bile en kritik topta isabet buluyor ama daha sonra topu kenardan oyuna sokarken kaptırabiliyor, maç topunda büyük bir cesaretle oynayan Arroyo’ya blok gelebiliyor.

ARROYO’YU tamamlayacak topu yönlendirecek ikinci ismi, Furkan’ın yanına boyalı alanda hakimiyeti kaptırmayacak partneri, Erceg’den başka ikinci skoreri bulmadan bu seviye geçilmiyor. Barcelona’ya yetişiyor bir şekilde takım ama geçemiyor işte.

HUERTAS hep olduğu gibi Barcelona’nın kaderini belirledi dün yine. Tam G.Saray’ın istediği ortama geldi karşılaşma. Navarro yok, Tomic devre dışı. Belirleyici rolde Huertas. Takımı sürükledi Brezilyalı. Ama beraberinde ölümcül iki hata da yaptı. O hatalar değerlendirilebilse salı günkü maçı bekliyor olabilirdik. Ama dedik ya sezonun küçük bir özetiydi. Son hamleyi yapmaya güç yetmedi.