Ayvalık'ta 'Uluslararası Plaj Voleybolu Turnuvası'

Türkiye Voleybol Federasyonu Plaj Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci, Ayvalık ilçesinde 9-13 Temmuz'da "Uluslararası Plaj Voleybolu Turnuvası" düzenleneceğini bildirdi.

Değirmenci, Ayvalık Ticaret Odası (ATO) Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, Antalya'nın Alanya ilçesindeki "Pro Beach Tour" adlı plaj voleybolu organizasyonlarına yoğun katılım olduğunu, bu sayede Alanya'ya kazandırılan turizm potansiyelinin Ayvalık'a da kazandırılabileceğini belirtti.

"Uluslararası Plaj Voleybolu Turnuvası"nın, Türkiye Voleybol Federasyonu ve ATO iş birliğiyle Ayvalık'ın dünyaca ünlü turizm merkezi Sarımsaklı Plajı'nda, 9-13 Temmuz'da yapılacağı bilgisini veren Değirmenci, şöyle konuştu:
"Turnuva 4 gün sürecek. Organizasyona dünyanın birçok ülkesinden ve ülkemizden plaj voleybolu takımları katılacak. Turnuva, bir merkez saha ve oluşturulacak birkaç yan sahada gerçekleştirilecek. Ayvalık'ta ilk kez düzenlenecek organizasyonun ilk yılında turizm açısından ciddi bir beklentinin olmaması lazım. Söz konusu turnuvanın gelenekselleşmesi halinde ilk beş yılın ardından ilçe ekonomisine ciddi getiriler sağlayabilecek potansiyele ulaşabilir. Organizasyon sonunda 'plaj kralı' ve 'plaj kraliçesi' seçilecek. Organizasyona ATO, 30 bin liralık kaynak sağlayacak. Kalan masraflar, Türkiye Voleybol Federasyonu bütçesi ve sponsor firmalar tarafından karşılanacak."
Toplantıya, Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cem Hamzaoğlu ve ATO Başkanı İbrahim Kantarcı katıldı.

Kaynak: AA