Yanal Açıklaması

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Beşiktaş ile oynanan ve 1-1 sonuçlanan derbi maçın ardından, gelecek hafta alınacak puanlarla şampiyonluğu ilan etmek istediklerini söyledi.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, sezon başından beri kovaladıkları şampiyonluğu derbi maçta almak istediklerini belirterek, “Bütün oyuncularımızla konuşmalarımız bu yöndeydi. İyi bir şekilde sahaya çıktık. İlk 30 dakika içinde golü de bulduk. Rakibimize de saygı duyuyoruz. Onlar da çok iyi mücadele ettiler. Maç içerisinde sonucu almaya yaklaştığımız anlar oldu. Rakibimiz eksik kaldıktan sonra da iyi oynadığımızı düşünüyorum. Sezon başından beri bugünkü performansla şampiyonluğa yaklaştık. Önümüzdeki maçlarda sonucu alacağımızı düşünüyorum. Oyuncularım bu sezon çok iyi mücadele ettiler. Onları kutluyorum. Önümüzdeki haftalarda kazanarak şampiyonluğu ilan edeceğimizi düşünüyorum” dedi.

“SAHA İÇİNDE GERGİNLİK NORMAL”
Maç içerisinde Emmanuel Emenike ve Caner Erkin arasında yaşanan tartışma ile ilgili olarak ise Yanal, “Bazen siz de iş yerinde tartışabiliyorsunuz. Saha içinde gerginlik olması normal. Biz iyi bir takımız. Bu arkadaşlarımız daha sonra sarılıp barıştılar. Devre arasında soyunma odasında sorun yoktu” diye konuştu.

“EMRE KENDİSİNİ İYİ HİSSETMEDİĞİNİ SÖYLEDİ”
Yanal, basın mensuplarının Emre Belözoğlu’nun oyundan alınması ile ilgili soruları üzerine, “Emre Belözoğlu kafasına aldığı bir darbe sonrasında devre arasında kendisini iyi hissetmediğini söyledi.

Müşahade altına almayı bile düşündük. Kendisini bu nedenle oyundan aldık” şeklinde konuştu.

“UZUN BİR SÜREÇ YAŞADIK”
Başkan Aziz Yıldırım’ın hafta içinde tesislerde futbolcularla yaptığı görüşmeyi hatırlatan Yanal, “Uzun bir süreç yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Futbolcular ve teknik heyet olarak saha içinde kalmaya gayret ediyoruz. Başkan ve yöneticiler de bizi bu yaşananlardan ayrı tutuyor. Ben bu olayların ağır ve haksız olduğunu düşünüyorum. Umarım bu yanlışlıklar önümüzdeki süreçte düzelir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA