TFF Basın Sözcüsü Mete Düren Beyaz Futbol'da...

Mete Düren Beyaz Futbol'a verdiği özel röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu...

Türkiye Futbol Federasyonu Basın Sözcüsü Mete Düren Beyaz Futbol'a konuştu…

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Ertem Şener'in moderatörlüğünde yayınlanan Beyaz Futbol isimli tartışma programına röportaj veren Türkiye Futbol Federasyonu Basın Sözcüsü Mete Düren Türkiye Futbol Federasyonuna ilişkin yapılan eleştiriler ile ilgili konuştu...

İşte Mete Düren'in önemli açıklamaları:

Passolig'den Dönüş Yok

Passolig sisteminden dönüş gibi bir durum söz konusu değil. Bu sisteme uyulmaması halinde de bir takım cezalar olacak. Biz artık taraftarlarından ötürü kulüplerin ceza almasını engellemeye çalışırken, kulüplerin bu sisteme girmemesini ve sıcak bakmamasını çok doğru bulmuyoruz. Bizim için anlaşılması zor bir tavır yaratıyor.

Kulüpler İsyan Değil, Sisteme Yardımcı Olmalılar

Kulüpler bir an önce daha çok taraftarını bu sisteme teşvik etmeye yönelik hamleler yapmalılar. Kulüp yönetimleri taraftarlarını isyana teşvik etmek yerine sistemin içerisine katmak adına söylemlerde bulunmasına ihtiyacımız var. Bu konuya bu şekilde yaklaşan kulüplere ve yöneticilerine çok teşekkür ediyoruz ve bu konuda hassasiyet gösteren taraftara da teşekkür etmek gerekir. Onların gerçek birer futbol seyircisi olduğunu da söylemek gerekir.

Sisteme Giren 70 bin taraftara Teşekkür Ederiz

Bugün bu sisteme katılan ve huzurlu bir şekilde maç seyretmeyi seçmiş 70 bin kişilik taraftar grubuna çok teşekkür ederiz. Sistemi protesto eden ve istemeyenler bunun ne olduğunu bilmediklerinden ve konuya hakim olmadıklarından ötürü kaynaklandığını düşünüyoruz.

Passolig'in Gecikmesi Kulüpler Yüzünden

Passolig sistemi 15 lira üzerinden hesap edilirken 3 büyük kulüp 15 liranın kendilerine yetmeyeceğini belirtip üstüne 10 lira daha istemek gibi bir talepleri oldu. Bunun gecikilmiş olduğunu ve bu yüzden protesto edildiğini belirtenler kendi kulüplerinin sisteme geç katılmasından ötürü bu durumun yaşandığını bilmiyorlar ve neyi protesto ettiklerinin farkında değiller.

Kulüp Yönetimleri Oynuyor

Yürürlüğe girmiş olan bu konunu TFF yürürlükten kaldıramaz. Bizde bu kulüplerin ve yöneticilerinin bu hukuki mevzuata bu kadar safça yaklaşmasını ve bu hukuki durumdan bir haber olduklarını düşünmüyorum ve suiistimale açık bir konu halini almış olduğunu düşünüyorum. Bu konuya popülist yaklaşımlar bulunmasından ötürü kulüpler bütün okları federasyona döndürdüler. Bu konuyu kulüpler federasyona yüklenmek için bir fırsat haline getirdiler ve bunu yaparak oynamaya devam ediyorlar.

Karaborsa ve Terörü Bitireceğiz

Bunu yapmamızdaki amacımız illegal bilet satışını engellemek ve illegal bilet alarak statlara giren kişilerin artık engellenmesi adına bu sistemi getiriyoruz. Karaborsa bilet satan kadar bu bileti alan da suçludur bunun bilinmesi gerekli. Sahte biletle maça giren ve bu bileti alan insanların futbolda yeri olmadığını düşünüyorum.

Taraftarı Fişlemiyoruz

Fişleniyoruz diyenlerin bunu yapmalarında bir art niyet arıyorum. Bu yüzden bu insanların futboldan temizlenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Aziz Yıldırım Cezaevine Girerse Üzülürüm

Aziz Yıldırım çok sevdiğimiz bir kişi ve cezaevine girmesine çok üzülüyorum. Hukukun gereği bu kararla yerine getiriliyor olabilir ama henüz tüm yollar tıkanmış değil. Daha bazı başvurular ve bunların doğrultusunda umuyorum ki bir sonuç alınır. Değerli bir spor adamının tekrar cezaevine girmesi hepimizi çok üzdüğünü ve yaraladığını ifade etmek isterim.

Şike de Olmasın Hapis de

Futbolda şike olmamalı ve bunun gerçekleşmesi doğrultusunda verilen bir ceza var bu yaslarla belirlenmiş. Spor hukuku açısından bazı insanlar suçsuz bulunabilir ama bunun hukuki sürecini değerlendirmek bize düşmüyor. Ben kimsenin cezaevine girmesini istemem ve Aziz Başkan'ında bu süreçten daha fazla zarar almadan atlatacak diye umuyorum.

Hiçbir Kulüp İle Aramızda Buz Yok

Bizim hiçbir kulüple aramızda bir buz yok. Kulüpler ile olan bağın gayet sıcak bir bağ olmaması içinde hiçbir sebep yok.
Yöneticiler bize başka, kamuoyuna başka konuşuyor
Kişiler hedeflerini saptırıp federasyona saldırıyorlar ve federasyona da ortada duran çok güzel bir hedef. Bizim açımızdan bir problem yok fakat kulüplerin ne düşündüğünü bilmiyorum.

Orman TFF'yi Değiştirmek İstiyorsa Seçime Gitsinler

Beşiktaş'ın Fenerbahçe ile yapacağı maçın sonucunu TFF belirlemiyor ve federasyonu indirmek gibi eleştirilerin çok inandırıcı bir tarafı yok. Federasyonu indirmek gibi bir durum da yok biz yerdeyiz ve oturuyoruz.

Fenerbahçe Kendi Sahasında Tur Atsın

Her takım kendi seyircisi önünde tur atmak ister. Başka bir sahada tur atmanın bir anlamı olduğunu düşünmüyorum.

Küfür ve Şiddet Artık Sahada Olmayacak

Kimsenin kimseye küfür etmeye hakkı yok. Ne taraftarın bir başkana ne de bir başkanın taraftara. Bundan sonra kim kime ne için küfür etmiş diye konuşulmasından ziyade kim kimle nasıl oynamış, başarılı olmuş mu bunun konuşulması gerektiğini düşünüyorum. Hakaret ve küfür içiren söylemlerde bulunan ve bundan rahatsız olmayan kişilerin futboldan temizlenmesi gerektiğini düşünüyorum.