Tff Basın Sözcüsü Düren Açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Basın Sözcüsü Prof. Dr. Mete Düren, sporseverlere Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi öncesi yeni başlayan e-bilet uygulamasına gösterdikleri ilgi ve anlayış nedeniyle teşekkür ettiklerini söyledi.

Mete Düren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "TFF olarak, bu akşam oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe müsabakası öncesinde sporseverlerin bir hafta önce yürürlüğe giren e-bilet sistemine ilgilerinden ve sistemin sorunsuzca yürümesi açısından gösterdikleri anlayıştan dolayı teşekkür ederiz" diye konuştu.

Derbi öncesinde yaşanan bazı sıkıntılara da değinen Düren, "Maç öncesinde 88 okuyucunun 2 tanesinde 7 dakika süreyle yaşanan sıkıntının da mazur görüleceği kanaatindeyiz. Bu dönem içerisinde okuyucular, üzerinde bir barkod olan herhangi bir kartı okuyabildiği için geçici bir hatalı süreç yaşanmış ve akabinde derhal tamir edilmiştir" ifadesini kullandı.
Mete Düren, Kasımpaşa ile Beşiktaş arasında ligin 15. haftasında oynanan ve daha sonra tekrarına karar verilen maçta sahaya giren şahsın, derbide tribüne girdiği bilgisinin kendilerine geldiğini kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı?
"Geçtiğimiz haftalarda Kasımpaşa-Beşiktaş maçında sahaya girerek, Fernandes'e fiili saldırıda bulunan ve stadyumlara girmesi yasaklı olan şahsın bu maçta yer aldığı bilgisi gelmiştir. Bilindiği gibi kulüplerden gelen istek nedeniyle kombine kartlar, passolig sistemine tanıtılmış bu sebeple herhangi bir kişiye ait kombine kartla bu şahıs tribüne girmeyi başarmıştır. Sadece bu olay bile gelecek sezondan itibaren kişiye özel e-bilet sistemiyle, stadyumların bu tür şahıslardan arındırılması hususunun da ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir."

Kaynak: AA