Şanlıurfaspor - Adanaspor Maçının Ardından

PTT 1. Lig'in 36. haftasında Şanlıurfaspor, kendi evinde Adanaspor'a 1-0 mağlup oldu.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Şanlıurfaspor Teknik direktörü Hüseyin Dağ, bugün kazanmak istedikleri maçı kaybettiklerini belirterek, “Lig sonunda hedefi olmayan bir takımı motive etmek biraz güç. Geçen hafta Ankaraspor’u yenip, 44 puana ulaşarak, ligde kalmayı garantiledik. Bundan dolayı, yani hedef olmadığı için oyuncularım iyi motive olamadı. Tabi ki taraftarımızın karşısında Adanaspor’u yenmek isterdik. Ona göre de hazırlık yaptık. Ama galibiyeti alamadık. Adanaspor’u kutluyorum. Onlar daha çok istediler. Topa daha çok sahip oldular. Kümede kalmak için amaçları vardı. İyi de mücadele ettiler” dedi.

Şanlıurfaspor takımının da 9 maçta 14 puan topladığını hatırlatan Dağ, “Kendi takımım da 9 maçtır birlikte çalışıyoruz. Gerçekten Urfaspor’u uçurumdan alıp 44 puana taşıdılar. 9 maçta 14 puan gerçekten takdire şayandır. Bugünkü mağlubiyetten dolayı üzgünüz ama yine de onlar Urfaspor’a yakışır şekilde mücadele ettiler. Hiçbir şaibeye karışmadılar. Elimizden gelen gayreti gösterdik ama olmadı. Bir hedef, iddia olmayınca, futbolcular motive olmakta zorlandı. Herkes tatil modunda. Mağlubiyet bizi üzdü” diye konuştu.

ESKİŞEHİRSPOR’E TEPKİ
Dağ, Türkiye Kupası final maçının Şanlıurfa GAP Arena Stadı'nda oynanması için sunulan öneriye itiraz eden Eskişehirspor yönetimine tepki göstererek, “Bu maç esnasında ve sonunda beni sevindiren tek taraf ise seyircimizin centilmence galip gelen takımı desteklemesiydi. Bu da ‘Türkiye’ye bir örnek olur’ diye düşünüyorum. Türkiye Kupası finalinin burada oynanmasına itiraz eden Eskişehirspor, işte ne kadar centilmen bir takım ve şehrin bulunduğunu görmüşlerdir. Bunun mesajını almışlardır” şeklinde konuştu.

Şanlıurfasporlu futbolcu Uğur, hedeflerinin olmaması nedeniyle motive olmakta zorlandıklarını belirterek, kalan 2 maça hazırlanacaklarını ifade etti

Şanlıurfasporlu futbolcu İzzet, Adanaspor’u tebrik ederek, “Adanasporlu oyuncular, bugün bizden daha istekliydi. Daha iyi mücadele ettiler ve kazandılar. Önümüzde 2 maç kaldı, bunları da en iyi şekilde geçerek, ligi bitirmek istiyoruz” dedi.

ADANASPOR CEPHESİ
Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş ise Şanlıurfaspor taraftarına gösterdiği centilmenlik nedeniyle teşekkür ederek, “Harika bir taraftar topluluğu ile karşılaştık. Batıda bile insanların bu kadar büyük bir jest göstermediği, anlayışla karşılaştık. Bize gösterdiği güzel, büyük jestlerden dolayı Şanlıurfa halkına teşekkür ediyoruz” dedi.

Eriş, 17 haftadır onur mücadelesi verdiklerini vurgulayarak, “Ligde büyük bir çabayla verdiğimiz onur mücadelemiz vardı. 17 hafta hep kazanmak zorunda olmak, sanırım bir takım için, bir futbolcu grubu için, bir teknik adam için, bir başkan, bir yönetici için, çok zor olsa gerek. Ve biz bunu maalesef yaşadık. Kaybetmemek adına verdiğimiz, yüreklerin dayanmayacağı bir mücadele verdik. Çok zor günler yaşadık. Çok büyük hakaret ve saldırılar gördük. Hiç birimiz diğerini bozmadı” şeklinde konuştu.

Yaptığı bu açıklamaların ne kendi ne de takımının kariyerine yakışmadığını vurgulayan Eriş, “Bu gün bunları söylüyor olmak, Adanaspor’umuzun ligde kalışını kutluyor olmak, hem benim teknik adamlık kariyerime, hem de Adanaspor’umuzun adına yakışacak bir durum değil. Ama maalesef, futbol bazen bu tür şeylerle karşılaşılabilecek bir oyun. Biz bu oyunu maalesef son ana kadar sürdürdük. Çok şükür bugün tehlikeyi atlattık. Bu mücadeleden alnımızın akıyla çıktık. Allah bir daha böyle günler yaşatmasın. Hakikaten zor günler. Bunu yaşayanlar bilir. An be an hissedenler bilir” diye konuştu.

Adansporlu futbolcu İzzet, ligin bitimine 2 gün kala matematiksel olarak, düşme hattından uzaklaşmalarına şampiyon olmuş kadar sevindiklerini belirterek, “Ben bu takım ile birlikte şampiyonluk yaşamadım ama şimdi şampiyonluk yaşamış kadar sevindim. Gerçi, aklımın ucuna bile getirmedim, küme düşeceğimizi. Hep, bu takım küme düşmeyecek diye söylüyordum. Herkes bize sahip çıktı. Bugün Adanaspor, bu ligde yaşayacak. Ben fazla kalacağını da düşünmüyorum. Önümüzdeki sene herkes şapkasını önüne koyacak. Güzel bir yapılanma ile şampiyonluğa oynarız diye düşünüyorum” dedi.

Adansporlu futbolcu Mehmet ise çok önemli bir maçtan galip ayrıldıklarını ve bu nedenle de mutlu olduğunu söyledi

Kaynak: İHA