Engelli Yüzücülerin Hedefi Avrupa Şampiyonası

En son yapılan Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda 4 kategoride Türkiye şampiyonluğu elde eden İçel Doruk İhtisas Spor Kulübü sporcuları Miray Ulaş (16) ile Oğulcan Altaş (16), önümüzdeki günlerde yapılacak olan Engelliler Kısa Kulvar Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda da derece elde edip, Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etmek istiyorlar.


12-13 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilen Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda Miray Ulaş, engelli S-9 kategorisinde 100 metre kelebek, 50 metre serbest, 100 metre serbest ve 100 metre sırtüstü branşlarında Türkiye şampiyonluğu elde etti. Yine aynı şampiyonada Oğulcan Altaş ise engelliler S-10 kategorisinde 50 metre serbest, 100 metre serbest, 400 metre serbest ve 100 metre sırtüstü branşlarında Türkiye şampiyonu oldu. Miray'ın geçen yıl 11 Türkiye şampiyonluğu bulunurken, Oğulcan'ın da İçel'de yapılan yarışmalarda birçok birinciliği var.

"YURT DIŞINDAKİ YARIŞLARA GİDİP, ORADA DERECE YAPABİLMEK İSTİYORUM"
Başarıları ve çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan Miray Ulaş, 1,5 yıldır yüzdüğünü ifade ederek, "Yüzmeye Doruk İhtisas Spor Kulübü'nde başladım. Geçen yıl S-9 kategorisinde 11 Türkiye şampiyonluğum var. Bu yıl da 4 tane aldım. Yüzmek güzel. Herkes yüzebilir ama yeteneği olanlar başarı elde edebilir. Herkese yüzmeyi tavsiye ediyorum. Ben de 1,5 yıl önce aşırı kiloluydum. Yüzmeye başladıktan sonra daha iyi oldum. Yurt dışındaki yarışlara gidip, orada derece yapabilmek istiyorum. Yüzmenin zorlukları var ama bedensel engelliler kategorisinde pek zorlanmıyorum. Kendi kategorimde iyi yüzüyorum. İçel'de bazen yapılan kulüpler arası şampiyonalarda zorlanıyorum ama yine derece yapabiliyorum. Tabi gelişmek için ağır antrenmanlar yapıyoruz. Haftada 6 gün antrenman yapıyoruz. Bütün stillerde yüzüyorum ama en iyi kelebekte yüzüyorum" diye konuştu.

OĞULCAN ALTAŞ: "ŞİMDİKİ HEDEFİMİZ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU"
Oğulcan Altaş ise kendisinin de engelliler S-10 kategorisinde 4 birincilik elde ettiğini vurgulayarak, "Rakiplerimi geride bırakarak 4 kez birincilik elde etmeyi başardım. Bunun için mutluyum. Şimdiki hedefimiz Avrupa şampiyonluğu. İçel'de hep yüzüyordum ama gerçek antrenmanlara Ebru Hocayla başladım. 2 yıldır profesyonel anlamda yüzüyorum. Ben yüzmeye başlamadan önce obezdim ama şimdi gayet iyiyim. Herkesin yüzmeye başlamasını öneriyorum. Çünkü çok faydasını gördüm, başlayanlar da görecektir" şeklinde konuştu.

EBRU GENÇAY: "İKİSİNİN DE ÇOK İYİ YERLERE GELECEKLERİNE İNANIYORUM"
Antrenör Ebru Gençay da, yüzmede aile, antrenör ve sporcu ilişkisinin çok önemli olduğunu belirterek, "Çünkü ailelerin çocuklara desteği olmazsa bu sporu yürütmemiz mümkün değil. Üçümüzün de özverili şekilde çalışması gerekiyor. Çocuklarımdan çok memnunum. Ciddi anlamda 6 gün antrenman yapıyoruz. 6 gün aralıksız bu çocuklar okula gidiyorlar, okuldan sonra bir beslenme saatleri oluyor, beslenme saatlerinden sonra bir kar antrenmanı yapıyoruz, üstüne havuzumuza girip yüzme antrenmanı yapıyoruz. Çok ciddi mesafeler yüzüyorlar. Yaklaşık antrenmanlarda 4 kilometreye yakın yüzüyorlar. İkisi de iyi antrenman yapıyor. Gelmek istediğimiz yere çok az kaldı. Hedeflediğimiz yerlere çok az kaldı. Umarım bundan sonraki süreçte de bu şampiyonluklar bizi kırbaçlar. İkisinin de çok iyi yerlere geleceklerine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA