Çaykur Rizespor - Torku Konyaspor Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Çaykur Rizespor, kendi evinde Torku Konyaspor’u 3-1 mağlup etti.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, takımına teşekkür ederek, "Kolay bir iş yapmadık. Mücadele ettik. Zaman zaman oyundan düştük. Ama mücadeleyi 90 dakika bırakmadık. Rizeliler, futbolcularımıza sahip çıkıyor. Bizi destekleyen taraftarımıza teşekkür ediyorum. Biz bu alttan kurtulmak istiyorsak, iyi niyetli beraberlik içerisinde bunu başarabilirdik. Bunun için çalıştık ve bugün önemli bir galibiyet aldık. İyi oyunumuzu da üç golle süsledik. Çok mutluyuz. Önümüzde dört maç var, onları düşünüyoruz artık. Henüz lig bitmedi. Lualua çok kaliteli bir oyuncu. Henüz tam hazır değil. Daha iyi olacak. Bundan sonraki maçlarımızda 40 puanı hedefliyoruz” diye konuştu.

Çaykur Rizespor’un Nijeryalı futbolcusu Godfrey da, “Çok şükür bizim gücümüz yetti ve kazandık. Takım arkadaşım Lualua iyi bir oyuncu bugün bize çok katkısı oldu” dedi.

Çaykur Rizesporlu Deniz ise “Bu galibiyet bizim için iyi oldu. Altı puanlık maçı kazandık. Maça iyi motive olmuştuk ve kazandık” şeklinde konuştu.

TORKU KONYASPOR CEPHESİ
Torku Konyaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, kendileri için keyifsiz bir maç olduğunu belirterek, “Rakibimizi iyi bir galibiyet aldı, tebrik ediyorum. Ligi bırakmayıp devam etmemiz gereken maçlara geldik. Önümüzdeki maçları kazanıp ligi garantilemek istiyoruz. Lualua oyuna girdikten sonra oyunun gidişatında etkili oldu. Bu tür usta oyuncuların önüne geçemiyorsun. Rakibimizi kutluyorum” şeklinde konuştu.

Torku Konyasporlu futbolcu Ömer Ali ise kritik bir mücadeleye çıktıklarını vurgulayarak, “Maç durgun başladı.

Kwueke ve Lualua değişikliğinden sonra maç hareketlendi. Bu oyuncu, taraftar dahil herkesi uyandırdı. Maçın tek özeti Lualua diyorum. Onu tebrik ediyorum” dedi.

Torku Konyasporlu futbolcu Recep Aydın da Rize’de alınacak bir puanın kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, “Ancak bunu başaramadık. Dört maç daha var. Biz gerekli puanları alıp, ligi iyi bir yerde bitirmek istiyoruz” diye konuştu.

Öte yandan maçta iki asist bir golle sahada yıldızlaşan Lualua, maçın bitiminde soyunma odasında babaannesinin vefat haberi ile göz yaşlarına boğuldu.

Kaynak: İHA