Arda Turan: Başarının sırrı sevgi

İs­pan­ya’da el üs­tün­de tu­tu­lan At­letico Mad­rid’in ba­şa­rı­lı oyun­cu­su Ar­da Tu­ran ba­şa­rı­sı­nın sır­rı­nı açık­la­dı: “Ka­zan­mak­tan ön­ce mut­lu ol­mak ge­re­kir”

At­le­ti­co Mad­rid'de­ki tem­sil­ci­miz Ar­da Tu­ran, ilk kez bir Türk fut­bol­cu hak­kın­da, ya­ban­cı bir ya­za­rın bi­yog­ra­fi yaz­ma­sı­nın mut­lu­lu­ğu­nu ya­şı­yor. Ju­an R. Gar­ri­do'nun ha­yat hi­ka­ye­si­ni yaz­dı­ğı Ar­da Tu­ran, gö­rüş­le­ri­ni ise Bugün''e pay­laş­tı. “Uma­rım genç­le­re ör­nek olur. Bu ki­tap, be­nim İs­pan­ya'da ba­şa­rı­lı ol­du­ğu­mun gös­ter­ge­si” şek­lin­de ko­nuş­tu.

Bir şeyler paylaşmalıyız
Yıl­dız fut­bol­cu, İs­pan­ya'da'Ar­da­tu­ra­nis­mo' ola­rak ni­te­len­di­ri­len fel­se­fey­le il­gi­li ola­rak ise “Ben ha­ya­tım bo­yun­ca her işi sev­giy­le yap­tım. Sev­gi­nin ol­ma­dı­ğı hiç­bir şe­yi yap­ma­dım. Bu­nun­la ya­şı­yo­rum. Sev­gi­siz olan­lar bir şe­kil­de dö­kü­lüp gi­di­yor­lar. Ka­zan­mak ta­bi­i ki önem­li ama bi­zim için bi­rin­ci fel­se­fe mut­lu ol­mak. Mut­lu ol­mak için be­ra­ber iyi şey­ler pay­laş­ma­lı­yız. Biz ol­mak, pay­laş­mak. Ha­yat fel­se­fe­mi de yan­sı­tı­yor ki­ta­bın pek çok par­ça­sı. Bu ne­den­le be­ni mut­lu et­ti. Dı­şa­rı­dan top­la­nan bil­gi­ler be­ni an­la­ta­bi­li­yor­sa, bun­lar çok gü­zel. De­mek ki içi dı­şı bir olan bir in­sa­nım. Dı­şa­rı­da na­sıl­sam, içe­ri­de de öy­le­yim. Bu özel bir duy­gu. İs­pan­ya'da bir Türk'ün ki­ta­bı­nın ya­zıl­ma­sı ba­na özel his­set­tir­mi­yor de­sem ya­lan olur. Ai­lem çok mut­lu ol­du. Ar­ka­daş­la­rım çok mut­lu ol­du. Gu­rur, mut­lu­luk, özel ol­ma his­si” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

At­le­ti­co Mad­rid'de­ki ba­şa­rı­sı­nın sır­rı­nın so­rul­ma­sı üze­ri­ne Ar­da, “Ben her za­man ta­kım için ça­lı­şı­yo­rum. Biz çok iyi bir ta­kı­mız. Hiç­bir za­man bi­rey­sel dü­şün­mü­yo­ruz. Ar­da da gü­lüm­se­me­siy­le, ça­lış­ma­sıy­la, sa­ha içi ve dı­şın­da­ki ener­ji­siy­le ta­kı­mı­na bir şey­ler ka­ta­bi­li­yor­sa ne mut­lu ba­na” di­ye ko­nuş­tu.

‘Ga­la­ta­sa­ray pa­tent­li­yim'
Ar­da, Ga­la­ta­sa­ray ile il­gi­li de açık­la­ma­lar­da bu­lun­du. Ga­la­ta­sa­ray'ın, ha­ya­tı­nın her ev­re­sin­de var ol­du­ğu­nu be­lirt­ti. Mil­li fut­bol­cu­muz, “Ben Ga­la­ta­sa­ray pa­tent­li bir oyun­cu­yum. Ora­dan ye­tiş­tim. Ha­ya­tım­da ne­re­ye gi­der­sem gi­de­yim gu­rur­la ta­şı­ya­ca­ğım, onur­la ta­şı­ya­ca­ğım bir un­van be­nim için Ga­la­ta­sa­ray­lı­lık. Ki­ta­bın içe­ri­sin­de de ol­ma­sı çok nor­mal. Ga­la­ta­sa­ray'ı ta­nıt­ma­sı da çok önem­li. Ben ül­ke­mi, ye­tiş­ti­ğim ku­lü­bü bu­ra­da en iyi şe­kil­de tem­sil et­me­ye ça­lı­şı­yo­rum” de­di. Ar­da söz­le­ri­ni şöy­le ta­mam­la­dı: “At­le­ti­co Mad­rid Ku­lü­bü yö­ne­ti­ci­le­ri ve her­ke­se ba­na bu im­kân­la­rı sağ­la­dık­la­rı için, be­ni bu­ra­da özel, ra­hat his­set­tir­dik­le­ri için çok te­şek­kür ede­rim. Size, ya­zar Ju­an ve ya­yın­cı Al Pos­te'ye de te­şek­kür­ler.”