Ankaraspor - Mersin İdmanyurdu Maçının Ardından

PTT 1. Lig'in 36. haftasında Ankaraspor, kendi evinde İçel İdmanyurdu’nu 3-1 mağlup etti.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan yardımcı antrenör Cengizhan Baskın, oyuncuları tebrik ederek, “Yürekli ve özverili bir futbol ortaya koyduk. Eksik olmalarına rağmen aslanlar gibi mücadele ettiler. Şampiyonluğa giden yolda önemli olan 3 puandı. Biz hem iyi oynayıp hem de 3 puanı aldık” dedi.

Ankarasporlu futbolcu Ramazan, şampiyonluk ipini göğüsleyeceklerini belirterek, “Kendi maçlarımızı kazanıp rakibin puan kaybetmesini bekleyecektik. Nitekim öyle oldu. Biz galip geldik ama rakibimiz puan kaybetmedi. Balıkesir’in 2’de 2 yapacağını düşünmüyorum. Biz 2’de 2 yaptığımız taktirde şampiyonluk ipini göğüsleyeceğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Ankaraspor kalecisi Ercüment ise önemli bir maç oynadıklarını belirterek, “Kaybedeceğimiz her puan bizi şampiyonluktan edecekti. 2 haftadır da şampiyonluk için çok mücadele verdik. Geçen hafta Adana’da talihsiz puan kaybettik. 10 kişi kalmamıza rağmen iyi mücadele ettik. Önümüzde iki hafta kaldı” dedi.

MERSİN İDMANYURDU CEPHESİ
İçel İdmanyurdu Teknik Direktörü Yılmaz Vural, iki farklı devrenin oynandığını belirterek, “Birinci devre diyebilirim ki, bize göre sezonun en iyi oyunlarından bir tanesini oynadık. Savunma anlamında hücum anlamında bir eksiğimiz yok. Rakibi oynatmama anlamında 45 dakika üstünlüğümüz ile geçen bir devre. Fakat enteresandır rakip oyuncu atıldıktan sonra, rakip takımın bir anlık konsantrasyon kaybı, o andaki bir rakibe oynama müsaadesi verdik. Takımın en kısa oyuncusu bizim çok uzun bir oyuncumuzun yanında kafayla gol atmış oldu. İkinci yarı takım, futbol anlamında değil ama insani anlamda çöküş yaşadı. Atılan gol bizi şok etti. Aynen geçen hafta bizim rakibin başına gelen, bu hafta bizim başımıza geldi. Geçen hafta da bizden 45 dakikada 10 kişi kalmıştı. Ben bu skoru değiştiririm deyip çok mücadele etmişlerdi. Öyle durumlarda açık veriyorsunuz. Biz de pas hataları yapınca dönen toplar kalemizde ikisi de gol oldu. Bu da rakibin şansıydı. Tebrik ediyorum” dedi.


"HEDEFLEDİĞİMİZ İLK PLAY-OFF MAÇI"
Vural, bu yenilginin play-off öncesi takımın kendine gelmesini sağladığını belirterek, “Bizim dikkat edeceğimiz konu rakibimiz Manisa'ydı. Muhakkak ikimiz de aynı sonucu almalıydık. Birimiz farklı sonuç alırsa dolayısıyla bu işten kopacaktı. Bizim de 3 puanımız kalacaktı. Allah'tan Manisa da yenilince, bu kayıp skor anlamında olmadı. Bu yenilgi ileriye dönük uygulama anlamında daha dikkatli olmamızı gerektiriyor. İyi oldu diyebilirim. Play-off öncesi en azından bir tokat oldu bize. Haddimizi bilmeyi öğreneceğiz. Bizi değil Ankaraspor’u çok mutlu eden bir sonuç oldu. Biz Play-off’a çok konsantre olduğumuz için bütün antrenman metoduna kadar çok ağır çalışıyoruz. Maçları yorgun oynama durumundayız. Hedeflediğimiz ilk Play-off maçı. O maça kadar fiziksel, ruhsal, taktiksel anlamda final oynayacak duruma gelmeliyiz” dedi.

Hakemin de oyunu hızlandırması gerektiğini belirten Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Deniz Çoban’ı bir konuda uyarmak istiyorum. Tabi ki 10 kişi kalan bir takım. Biz de hoca olarak diyoruz ki, her dakika bizim için önemlidir. Bu konuda müsemma gösterdi. Bunu yapmaması lazım. Hakemin taviz vermeden oyunu hızlandırması gerekirdi. Onun dışında eleştireceğim bir konusu yok.”
İçel İdmanyurdu futbolcusu Cem, üzgün olduklarını ifade ederek, “Galibiyet için gelmiştik. Oyuna aslında iyi başladık. Pozisyonları aslında biz bulduk. Ankaraspor beklediğimizden daha geride karşıladı bizi. Pozisyonları değerlendirsek bu sonuç olmazdı. İkinci yarı başladığında 10 kişi kaldı rakip. Belki 11-11 olsaydı daha farklı olabilirdi. Artık Play-off var. Önümüzdeki o maçlara kadar iyi çalışıp, iyi şekilde ligi bitirmek istiyoruz. Şampiyon olmamız lazım” dedi.

İçel İdmanyurdu'nun futbolcusu Nduka da, Ankaspor'un galibiyeti daha çok istediğini vurgulayarak, “Bizim iyi bir takımımız var. Tecrübe ve iyi oyuncular var. Ama sahaya yansıtmak lazım. Bugün bizden daha iyi koştular. O yüzden böyle bir sonuç aldık. Bizim yüzde 50 konsantrasyonumuz Play-off'ta. Bu da bizi engelliyor. Fazla söyleyecek bir şey yok” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA