1461 Trabzon’un Ligde Kalması Zorlaştı

PTT.

1 Lig'in 36. haftasında sahasında Kahramanmaraşspor ile 1-1 berabere kalan 1461 Trabzon ligde kalma ümitlerini zora soktu.

Geçtiğimiz sezon PTT 1. Lig'de zirve mücadelesi veren 1461 Trabzon bu sezon alt basamaklardan kurtulamadı ve küme düşecek takımlar arasında yer aldı. Küme hattına en yakın takımlardan olan Boluspor ile arasında 5 puanlık bir fark bulanan 1461 Trabzon, kümede kalma umutlarını zora soktu. Bordo-mavililerin matematiksel olarak şansı sürse de, Boluspor’un puan kaybetmesini bekleyecek.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan 1416 Trabzon Teknik Direktörü Ekrem Al, kazanmaları gereken bir maça çıktıklarını belirterek, “Bizim mutlak kazanmamız gereken bir maçtı. Çilekeş bir durum aldık. Son haftalarda hem mağlubiyet hem de beraberlikle serisi oldu bu maçı kazanıp son şansımızı denemek istiyorduk iyi de gidiyordu oyun. Kaçırdığımız pozisyonlar var dakikalar ilerledikçe gerilimde artıyor. Bunun neticesinde talihsiz bir gol yedik. Şansızlık oldu ve maç 1-1 bitti. Burada bir takım şeyleri söylemek bize yakışır mı? Yakışmaz mı? Bilmiyorum ama biri kırık, biri yırtık oyuncudan medet umuyorsunuz. Kulübenizde oyuncu kalmamış, oyuna attığınız oyuncular mevkilerinin oyuncuları değil. Bir medet umuyorsunuz. Zaman olmuyor bu kadar. Mevcutlarla bu kadar savaşabildik. İnsanlar tabii tepkili olabilirler ama bir de iç yüzümüzü görmeleri gerekir. Burada herkes kendini ortaya koyuyor. Bir hafta 8 kişi eksik oynuyorsunuz bir hafta 5 kişi sakat oluyor. Ana kadro ile hazırlanma ve oynama şansımız hiç olmadı. Bundan sonra son iki maç var çıkıp onur mücadelesi şeklinde oynarlar. Gerisini Allah bilir“ dedi.

Ali Han Tuncer ise, mutlak galibiyet düşüncesiyle maça çıktıklarını aktararak, "Kazanmamız gereken bir maçtı. İyi de başladık. Golü bulduk. Oyun tamamen kontrolümüz altında geçiyordu. Şansız bir gol mü? Haksız bir gol mü? Bilmiyor ama hak etmediğimiz bir şekilde gol yedik. Hakkımızın yendiği bir gerçeği var bundan önceki haftalarda da oldu. Ne yapılmak isteniyor bulmuyorum ama sonuçta bizlerde bur da savaşıyoruz. Ama olmuyor son iki maçımızı oynayıp ligi bitireceğiz" şeklinde konuştu
1461 Trabzon’un tek golünü atan Ömer Halis ise yüzde yüz kazanmaları gereken maçı kazanamadıklarını ifade ederek, “Kader kısmet böyleymiş. Bazı şeylerin önüne geçemiyoruz. Son iki maçımızı oynayacağız o maçlara da çıkıp aslanlar gibi mücadelemizi vereceğiz” diye konuştu.

KAHRAMANMARAŞSPOR CEPHESİ
Kahramanmaraş Teknik Direktör Orhan Şerit, kendileri için ligin haftalar önce bitiği ancak onur mücadelesi verdiklerini belirterek, “Şartlarımız zor olsa da biz de bu maçtan puanlar almak istiyorduk. Oyuncularımız bu anlamda iyi bir mücadele ortaya koydular. Özellikle ilk yarıda kötü bir gol yedik ama daha sonra oyunun hakimi biz olduğumuzu söyle biliriz. Oyunun son bölümünde çok gol kaçırdık farklı kazanabilirdik. Her şeye rağmen oyuncularımı tebrik ediyorum” dedi.

Kahramanmaraşspor’un savunma oyuncusu Erhan ise ligin sonuna geldiklerini hatırlatarak, “Bizim için ligin sonu geldi ama sahaya çıktığımız her maç bizim için önemli. Onurlu bir mücadele veriyoruz. Türkiye bizim şartlarımızı çok biliyor. Buraya zor şartlarda geldik. 15 saat yol 4 saat uykuyla 1461 Trabzon karşısına çıktık. Bu onurlu mücadele de bizimle birlikte olan bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Onurlu bir şekilde bu lige veda edeceğiz“ ifadesini kullandı.

Kahramanmaraşsporlu bir diğer oyuncu Fahrettin ise 1461 Trabzon karşısına rahat bir şekilde çıktıklarını kaydederek, "1461 Trabzon açısında zor bir müsabakaydı. Lige erken havlu attığımız için rahattık. Boluspor’a karşı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’a karşı nasıl oynadıysak bugün 1361 Trabzon karşısında da aynı oynadık. Onun için tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Buradan 1 puan aldık galipte gelebilirdik. Kötü şartlara rağmen üst düzey mücadele ediyoruz“ şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA