Kanoda Olimpiyat Hedefine 'Yabancı' Takviyesi

Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Sami Mengütay, 2016 Olimpiyatları'na yönelik yurt dışından hem akarsu slalom hem de durgunsu sprint branşına yönelik iki uzman yabancı antrenör getirdiklerini belirterek, "Bu antrenörler eşliğinde uzun süreli bir kampla sporcularımızı hazırlıyoruz" dedi.

Mengütay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kano sporunun 1939'dan beri olimpik spor dalı olmasına rağmen Türkiye'de yeni tanınmaya başladığını, buna rağmen federasyona bağlı sporcuların Avrupa şampiyonluğu, dünya beşinciliği, Avrupa dördüncülüğü gibi dereceler elde ettiğini bildirdi.
Kano sporunun uygulama ve seyir açışından kişiye büyük bir heyecan verdiğini kaydeden Mengütay, geçen yıl katıldıkları uluslararası yarışmalarda en çok madalya alınan dönemi yaşadıklarını belirterek, "Geçen yıl yurt dışından 40 madalyamız geldi. Hedefimiz 2016 olimpiyatları. 2016 Olimpiyatları'na yönelik yurt dışından hem akarsu slaloma hem de durgunsu sprint branşına yönelik iki uzman yabancı antrenör getirdik. Bu antrenörler eşliğinde uzun süreli bir kampla sporcularımızı hazırlıyoruz" dedi.

- Yabancıların ilgisini çekiyor
Türk kanosunun kısa sürede büyük aşama kat etmesinin yabancı sporcuların da ilgisini çektiğini vurgulayan Megütay, Türkiye adına yarışmak isteyen yabancı sporcular bulunduğuna dikkati çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bizler de ülkemizin sporcularıyla rekabet ortamı oluşturabilmek için yurt dışından Türkiye adına yarışacak 3 yabancı sporcu transfer ettik. Bu sporcuların kendi federasyonlarından ve uluslararası federasyonlardan Türkiye adına yarışmalarına onay aldık. Bu uygulamadaki temel hedefimiz, rekabet ortamı oluşturmak. Bu ortamla Türkiye'nin kanodaki başarısını daha da artırmayı hedefliyoruz."
Mengütay, kano, yelken, kürek gibi sporların malzeme ve tesise dayalı spor dalları olduğunu, malzeme ve tesis olmadan bu sporu gerçekleştirmenin de kolay olamayacağını vurguladı.
Çocukların, velileri tarafından herhangi bir spor dalına yönlendirilebildiğini fakat bu spor dalında böyle bir şansın bulunmadığını ifade eden Mengütay, şöyle konuştu:
"Bu spor dallarında yapılan tesisleşme ve antrenman ortamlarının aynı zamanda aile için de cezbedici olması gerekiyor. Oraya hem rekreasyonel hem de sportif performans amacıyla ailelerin çekilmesi gerekiyor. Bu çerçevede çocukların spora yönlendirilmesi gerekiyor. Bu anlamda da birkaç bölgemizde güzel tesisleşme planları yaptık. Belli aşamaya geldi. Ümit ediyorum en kısa zamanda hayata geçirilecek."

Kaynak: AA